Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 11. 2022. 10:36   >>  12:27

ĐUROVIĆ I ADžIĆ NA ALBIONU

Crna Gora saveznik od povjerenja u NATO-u

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić koji rukovodi Ministarstvom odbrane i predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović posjetili su sinoć britanski ratni brod HMS "Albion".

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, na poziv britanske ambasadorke Karen Medoks, posjetila je brod britanske kraljevske mornarice Albion, koji se nalazi u Luci Bar. 

Ona je istakla da je dolaskom ovog plovila, koje predstavlja ponos britanske mornarice, Crna Gora još jednom uvažena od strane naših partnera i prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Predsjednica Skupštine je potencirala da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena jačanju savezništva sa Ujedinjenim Kraljevstvom u okviru NATO-a, te da je politički prioritet naše zemlje u NATO-u promovisanje evroatlantske perspektive Zapadnog Balkana i politike otvorenih vrata, s fokusom na region.

Ukazavši da je za nas značajno što London, i nakon Bregzita, nastavlja i bilateralno i multilateralno da podržava evropski put Crne Gore i drugih zemalja Zapadnog Balkana, Đurović je iskazala zahvalnost na jasnoj opredijeljenosti Ujedinjenog Kraljevstva da nastavi da nam pruža ekspertsku podršku u svim oblastima važnim za naš evropski integracioni proces.

Britanska ambasadorka Karen Medoks je predočila da su Albion i još dva broda Kraljevske mornarice boravili ove sedmice u Crnoj Gori na velikoj zajedničkoj obuci.

"Naši brodovi takođe dolaze noseći veoma važnu poruku: Da je Crna Gora saveznik od povjerenja u NATO-u i da stojimo uz vas. Ovaj brod je snažan podsjetnik na našu podršku. Crna Gora je osjetljiva na prijetnje izvan svojih granica. Zato je važno da vaša vlada ojača svoje institucije i da efikasno funkcioniše kao demokratska država. Tako da ne ostavljate pukotine da drugi potpiruju podjele i nestabilnost", istakla je Medoks.

Pozvala je sve političke aktere da rade zajedno, da ostave političke podjele po strani i da institucije ponovo efikasno rade – posebno Ustavni sud. Za to će, kako je dodala, biti potreban istinski dijalog i određeni kompromis.

"Ovdje smo da proslavimo naš savez i potvrdimo našu stalnu posvećenost našim zajedničkim NATO vrijednostima", dodala je Medoks.

Oni u objavi podsjećaju da je britanski ratni brod juče ukotvljen u Luci Bar.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније