Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.Г. [ Mina ]

01. 11. 2022. 18:16   >>  18:18 6

MINISTARSTVO ODBRANE

VCG i britanski marinci izveli helikopterski desant u rejonu Pljevalja

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) i Kraljevskog marinskog korpusa britanskih Oružanih snaga izveli su danas zajednički helikopterski desant u rejonu Pljevalja, u sklopu zajedničke obuke Odlučan odgovor 22, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Iz tog Vladinog resora kazali su da je desant izvršen helikopterima Vazduhoplovstva VCG i Kraljevske mornarice, Bell 412, „Vajldket“ i „Merlin“, kao dio trodnevne napadne operacije, koju uvježbavaju pripadnici 1. Pješadijskog bataljona VCG i britanski marinci.

U toj operaciji, kako su naveli, učestvuju i mehanizovane jedinice dvije zemlje, čime se jača interoperabilnost i razmjenjuju iskustva.

“Više od 300 pripadnika kopnenih snaga, Vazduhoplovstva i Mornarice VCG, uz 150 kolega iz Ujedinjenog Kraljevstva, od 28. oktobra izvodi niz kompleksnih aktivnosti širom Crne Gore u sklopu Odlučnog odgovora 22”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da će obuka biti završena prikazima sposobnosti u Pljevljima i barskom akvatoriju, gdje će pripadnici oružanih snaga Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva demonstrirati sposobnost da odgovore najkompleksnijim izazovima.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније