Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милица Капа/ТВЦГ

28. 10. 2022. 07:08   >>  07:08 4

KAZNE I DO 3.000 EURA

Vlasnici rijetko kupe otpad za ljubimcima

Vlasnici pasa dužni su da na ulici pokupe otpad za svojim ljubimcem. To predviđa Zakon o zaštiti dobrobiti životinja, koji kaže i da je kazna za one koji se ogluše o to pravilo do 3.000 eura. No, na našim ulicama ta pravila uglavnom ne važe, u šta se uvjerila i naša ekipa.

Da mnogi kućne ljubimce doživljavaju kao članove porodice, svjedoči Milan Boljević. Vlasnici pasa ipak prilikom šetnje ne mare mnogo za higijenu grada. Nerijetko zaborave na odgovornost i ne počiste otpad za ljubimcima.

"Još uvijek to nije kod nas ne praktikuje se nemamo tu svijest...mi volimo da ih držimo i to ali ja lično uzimam ima tu kese‚", kazao je Boljević.

I zakon nameće obavezu vlasnicima da koriste kese i pokupe za svojim psima. Međutim, na našim ulicama to je rijetka slika.

"Svjedoci smo da se vlasnici kućnih ljubimaca se često ne pridržavaju zakonskih propisa", kazao je Nikola Bojanović iz Komunalne policije.

Prema njegovim riječima "gdje ne možemo s preventivnim mjerama da postignemo određeni cilj pribjegava se i tom represivnom aparatu tj. izdavanju prekršajnog naloga na licu mjesta".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније