Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

25. 10. 2022. 19:49 >> 19:52
7

SINDIKAT PROSVJETE

Ne prihvataju povećanje plata od 15% i štrajk opcija

Glavni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore nije na današnjoj sjednici prihvatio predlog Ministarstava finansija i prosvjete da zarade prosvjetnim radnicima budu uvećane za 15% od prvog januara naredne godine, a da u 2024. i 2025. godini budu nova uvećanja.

Sindikat ne odustaje od zahtjeva za uvećanjem plata od 45%, a traže i da se u pregovore uključi premijer Dritan Abazović.

“Glavni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore zahtijeva da što skorije nastavimo pregovore o povećanju zarada prosvjetnim radnicima i da na narednom sastanku pored ministra prosvjete, gospodina Miomira Vojinovića, ministra finansija, gospodina Aleksandra Damjanovića bude i premijer Dritan Abazović i da zajedno dođemo do prihvatljivog rješenja kojim bi uvećanje zarada prosvjetnim radnicima dovelo do 45 %”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik sindikata Radomir Božović.

Božović je poručio da očekuju brz odgovor Vlade.

“Mi smo osluškivali naše kolege i koleginice iz čitave Crne Gore i skoro apsolutno nam je stigla podrška da ne prihvatimo taj predlog, prosvjetni radnici smatraju da zaslužuju više”, kazao je Božović za TVCG.

Naveo je i da razmišljaju o štrajku.

“Da li će to biti neka vrsta protesta, ili štrajk upozorenja ili ulazak u štrajk razgovaraćemo o tome i javnost će biti upoznata”, saopštio je Božović.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније