Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

13. 10. 2022. 18:11 >> 18:11
5

BEZ PRETHODNE OBJAVE

Gorivo za državne organe plaćaju preko milion

Vlade Crne Gore zadužila je Upravu za katastar i državnu imovinu da, bez prethodnog objavljivanja, sprovede nabavku goriva za potrebe državnih organa u vrijednosti od preko milion eura. To je urađeno jer, kako su naveli, prijeti ozbiljna blokada u radu državne uprave usljed sajber napada.

"U Informaciji je navedeno da se Uprava za katastar i državnu imovinu, usljed sajber napada, susrijeće sa nizom poteškoća u radu jer joj je u dužem periodu bio onemogućen pristup Elektronskom sistemu javnih nabavki. Takođe, Uprava je u obavezi da nakon usvajanja rebalansa budžeta izmijeni Plan centralizovanih javnih nabavki, što iziskuje dodatne rokove, pa sve navedeno dodatno prolongira rokove za sprovođenje otvorenih postupaka javnih nabavki, što bi prouzrokovalo ozbiljne blokade u radu državne uprave", saopšteno je iz Vlade.

U diskusiji je istaknuto da nabavka energenata predstavlja jedan od prioritetnih postupaka, a njeno odlaganje bi moglo dovesti do nemogućnosti funkcionisanja rada državnih organa, sa posebnim akcentom na rad vaspitno-obrazovnih ustanova na sjeveru, s obzirom da počinje sezona grijanja.

"Tim povodom zadužena je Uprava za katastar i državnu imovinu da sprovede pregovarački postupak bez prethodnog objavljivanja poziva za javno nadmetanje, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, uz poštovanje načela konkurentnosti i izvrši nabavku goriva za potrebe državnih organa, procijenjene vrijednosti 1.094.363,81 eura sa uračunatim PDV-om", navodi se u informaciji.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније