Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

06. 10. 2022. 11:16   >>  11:16

NB "RADOSAV LjUMOVIĆ"

Poziv srednjoškolcima da se pridruže Klubu pisaca

Narodna biblioteka "Radosav Ljumović" pozvala je sve zainteresovane srednjoškolce koji vole pisanu riječ da se prijave za učešće u Klubu pisaca Biblioteke. Pravo prijave imaju učenici srednjih škola sa teritorije Podgorice, a prijave se dostavljaju do 11. oktobra.

Kako napominju u Biblioteci, za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i motivaciono pismo, ne duže od jedne strane, na mejl adresu nbibliotekapodgorica@gmail.com.

"Radionice će se održavati jednom mjesečno, utorkom u terminu od 18 do 19:30 časova u sali Božidar Vuković Podgoričanin. Radionice su besplatne i mogu se prijaviti mladi koji već pišu ili bi to željeli. U okviru Kluba pisaca, učesnici će imati priliku da se bliže upoznaju sa procesom književnog stvaranja. Radionice će okupiti mlade ljude koji će djelovati kao svojevrsna zajednica posvećena stvaranju, kreativnosti i međusobnoj razmjeni znanja i ideja. Rad Kluba upotpuniće i posjete renomiranih crnogorskih i regionalnih pisaca. Učesnici će dobiti prostor za afirmaciju putem objavljivanja u časopisima koji su produkt izdavačke djelatnosti Biblioteke, te prostor za razvoj kroz učešće u diskusijama, tribinama i promocijama", navodi se u saopštenju.

Cilj radionica je, kako dodaju, da osnaži mlade da svoje ideje i zamisli prenesu u pisanu riječ i da podrže stvaranje nove generacije pisaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније