Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

05. 10. 2022. 09:22   >>  09:23 1

UGROŽEN ULAZAK VOZILA HITNE

Od danas zabranjeno parkiranje ispred Kliničkog centra

Zbog nepropisno parkiranih vozila u krugu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) vrlo često je otežan prilaz vozilima Hitne pomoći, a svakodnevno službama koje su neophodne za normalno funkcionisanje ove zdravstvene ustanove. Zato u krugu KCCG, kako napominju u ovoj ustanovi, od danas neće biti dozvoljeno zadržavanje (parkiranje) vozila građana ili pacijenata, kao i taksi vozila.

"Ovo pitanje je veoma važno kada znamo da nekada i sekunde odlučuju u spašavanju ljudskih života. Iz istog razloga, vrlo često službena vozila Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imaju otežan pristup, prije svega Urgentnom centru. Shodno tome, od sjutra u krugu KCCG neće biti dozvoljeno zadržavanje (parkiranje) vozila u vlasništvu građana ili pacijenata koji koriste naše usluge kao i taksi vozila", naglašavaju u KCCG.

Kako navode u saopštenju, otežan je prilaz Službe za transport, Službe za inžinjering i tehničko održavanje, Službe za pripremu i distribuciju hrane.

"Od sjutra će zaposleni Službe obezbjeđenja KCCG strogo kontrolisati saobraćaj u krugu naše ustanove, što znači da će motornim vozilom moći ući samo službena vozila za potrebe KCCG, zaposleni koji imaju parking mjesto, kao i vozila sa oznakom za osobe sa invaliditetom. Motornim vozilom, bilo sopstvenim ili koristeći taksi, moći će ući u izuzetnim slučajevima, odnosno samo pacijenti za dijalizu, oni koji koriste ortopedska pomagala i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima, ali bez mogućnosti zadržavanja ili parkiranja", pojašnjavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kako dodaju, u krugu KCCG moći će ući i vozilo koje preuzima pacijenta na ulazu Poliklinike koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje.

"Apelujemo na građane da, kada iz bilo kojih razloga dolaze u KCCG, imaju razumijevanja i sarađuju sa zaštitarima Službe obezbjeđenja", naglašavaju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније