Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

21. 09. 2022. 19:36 >> 19:33

ADROVIĆ U BIJELOM POLjU

Poboljšati status zaposlenih u ustanovama socijalne i dječje zaštite

Ministarstvo rada i socijalnog staranja će nastojati da kroz direktnu komunikaciju sa predstavnicima ustanova pronađe način za poboljšanje statusa zaposlenih, jačanje kadrovskih kapaciteta i samih uslova rada. Time bi se stvorili uslovi za još bolje i kvalitetnije pružanje usluga krajnjim korisnicima, poručio je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović iz Bijelog Polja.

"Iako zaposleni rade u skromnim uslovima, često opterećeni velikim brojem predmeta, ministarstvo cijeni njihov trud i iskazuje zahvalnost za njihovu posvećenost", saopštio je ministar na sastanku u Centru za socijalni rad u tom gradu.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Darko Stojanović i v.d. direktorice Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Mersida Aljićević.

Ministar sa saradnicima je obišao i Dom starih u Bijelom Polju, u kojem boravi 165 korisnika odnosno građana starije životne dobi. Nakon radnog sastanka sa upravom doma obišao je rekonstruisano ođeljenje za palijativnu njegu.

"Vidjeli smo danas kako Dom izgleda nakon što je rekonstruisano odjeljenje za palijativnu njegu. Sredstva za rekonstrukciju obezbijedila je fondacija "Hemias" čiji je osnivač Hajriz Brčvak i ovim putem se u ime Ministarstva rada i socijalnog staranja i svoje lično ime zahvaljujem gospodinu Brčvaku i želim da kažem da je ovo dobar primjer humanosti, koja je potrebna kako našem društvu u cjelini tako i u lokalnim zajednicama", poručio je Adrović nakon obilaska doma.

U ime firme B2B i fondacije "Hemias" rukovodstvu se na gostoprimstvu zahvalio Irfan Husović, koji je tom prilikom kazao da su pored građevinskih radova u koje su uložili u ovu institituciju, donirali sredstva za hranu i namirnice u iznosu od 7.000 eura.

Ukupan iznos donacije ovog humaniste i njegove fondacije je 40.000 eura, a cilj je da se podigne kvalitet života korisnika doma na veći nivo.

Ministar sa saradnicima obišao je i Malu grupnu zajednicu za djecu sa smetnjama u razvoju u Bijelom Polju, čiji su smještajni kapaciteti osam mjesta, što je evropski standard kada je riječ o ovakvom obliku zaštite i brige o ovoj veoma osjetljivoj kategoriji djece.

U MGZ trenutno boravi osmoro djece, a osoblje čini sve da život ovih mališana učini što boljim, zaključio je ministar Adrović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније