Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 09. 2022. 13:01 >> 12:59

OSUDILI NAPADE

Savjet AEM: Odgovorno se odnositi prema ulozi medija

Savjet agencije za elektronske medije najoštrije je osudio sve napade na novinare i pozvao poslenike javne riječi i relevantne društvene aktere da odgovornim odnosom prema ulozi i značaju koji imaju mediji u demokratskom društvu doprinesu javnom interesu.

"Ukazujemo na činjenicu da se sloboda izražavanja ne može sačuvati bez slobodnih, pluralističkih medija i bez nesmetanog ostvarivanja novinarske slobode, kao i da informacije od vitalnog značaja mogu da prenose samo novinari koji rade bez straha i koji osjećaju da su oni lično i njihova profesija bezbjedni", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Savjeta Branko Bošković.

Takođe,  pozivaju sve medije da, bez obzira na uređivačku politiku, poštuju profesionalne standarde i da svoj doprinos cjelovitom, nepristrasnom i blagovremenom informisanju daju objavljivanjem samo provjerenih i vjerodostojnih informacija o događajima koji bude veliko interesovanje javnosti.

"Agencija za elektronske medije će nastaviti da doprinosi kreiranju kvalitetne medijske scene u Crnoj Gori", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније