Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

06. 09. 2022. 16:56   >>  16:53

CGO

Javna uprava da ponudi alternativne email naloge

Centar za građansko obrazovanje poziva organe javne uprave da što prije otvore i učine dostupnim alternativne email naloge putem kojih bi fizička i pravna lica mogli komunicirati sa njima, a čime bi se obezbijedilo funkcionisanje sistema i dnevno ispunjavanje potreba građana/ki i privrednih subjekata.

CGO izražava zabrinutost zbog činjenice da Vlada Crne Gore već duže od 15 dana ne uspijeva da osposobi sistem do nivoa da se mogu naći elementarne zvanične informacije i ostvariti komunikacija sa zapošljenima u javnoj upravi, a što utiče i na efektivnost rada brojnih subjekata.

"Činjenica da su različiti subjekti toliko dugo uskraćeni za brojne informacije, ostvarenje svojih prava, ali i pristupanje e-servisima, bez izvjesnosti rješenja, narušava povjerenje u institucije i poništava male iskorake reforme javne uprave u čijoj osnovi je i e-uprava. Državne institucije moraju u svakom momentu biti u službi građana, a pogotovo u situacijama poput ove moraju demonstrirati odgovoran i posvećen odnos i pronalaziti djelotvorna rješenja za ublažavanje nastalih negativnih posljedica sajber napada", naglašavaju u saopštenju CGO.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније