Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 08. 2022. 12:17   >>  15:48 1

POTVRDILO MINISTARSTVO ODBRANE HRVATSKE

Crnogorski OKC kazao da nije potreban avion za gašenje požara

Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske potvrdilo je Portalu RTCG-a da je crnogorski Operativno komunikacioni centar 112 poručio da slanje aviona za gašenje požara 11. avgusta nije potrebno, te su kako kažu oni opozvali let Air Tractora.

"Na gašenje prema Crnoj Gori 11. avgusta2022. upućen je jedan protivpožarni avion - Air Tractor, no OKC 112 Crne Gore poručio je da slanje pomoći nije potrebno te je avion opozvan i vraćen", kazali su nam iz hrvatskog Ministarstva odbrane.

Dodaju da je Hrvatska izrazila spremnost pomoći Crnoj Gori u gašenju požara kao što je i do sada pomagala drugim državama.

"Mogućnosti ustupanja snaga za gašenje u inostranstvu glavni vatrogasni komandant procjenjuje u zavisnosti od situacije sa požarima i raspoloživim snagama u Republici Hrvatskoj. S obzirom na broj požara i visoku opasnost od požara Canadair CL-415 nije upućen na gašenje u Crnu Goru", saopštili su oni, već je poslat Air Tractor.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније