Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

17. 08. 2022. 13:02 >> 12:59

PROTEST POKRETA "BIRAM SLOBODU"

"Zaustaviti medijsku torturu o koroni i mjerama"

Grupa građana iz pokreta “Biram slobodu” protestovala je danas ispred RTCG, zahtijevajući, kako kažu, objektivno izvještavanje medija o korona virusu i mjerama.

Nebojša Gajević, kazao je da im je primarni cilj borba za slobodu govora i za istinitost izvještavanja medija.

“Svedočimo da istinosti izvještavanja medija nema, vezano za pandemiju i mjere”, kazao je Gajević i dodaje da su nezadovoljni i načinom izvještavanja o socijanim, društvenim, političkim, temam iz kulture.

“Ovo što mediji, političari i ostale strukture institucija rade to je svojevrsna vrsta terora. Teror je ako iz jednog ugla izvještavate po pitanju kovid mjera i reklamirate npr vakcije”, naveo je Gajević i podsjetio da su novinari po zakonu dužni da izvještavaju istinito i objektivno.

Kaže da je država dužna da štiti slobodu govora, koja im je kažu uskraćena.

“Ne dozvoljava se jedan sekund prostora drugoj strani po pitanju naročito kovid mjera, učinkovitosti vakcina, protokola, liječenja. Zakonom o medijima je zabranjeno reklamiranje ljekova koji se ne izdaju na recept, a vakcina koliko je meni poznato ne izdaje se na recept, a reklamira se i na RTCG”, poručio je Gajević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније