Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

17. 08. 2022. 10:15   >>  10:12 4

GRAĐANI ĆE OPET ISPAŠTATI

GA: Propuštena šansa za nastavkom reformi u pravosuđu

Nevladina organizacija Građanska alijansa (GA) smatra da je neizglašavanjem četiri člana Sudskog savjeta propuštena šansa za nastavkom reformi u pravosuđu koje su započete izborom Tužilačkog savjeta.

"Očigledno je da će građani još jednom ispaštati zbog izostanka dijaloga među akterima na političkoj sceni", kazali su iz GA.

Navode da se pred predstavnicima zakonodavne vlasti nalazi još značajnih obaveza kada je riječ o izborima u pravosuđu.

"Ovim putem apelujemo da se u što kraćem roku izaberu sudije Ustavnog suda kako bi isti radio u punom kapacitetu. Takođe, ukazujemo i na obavezu izbora Vrhovnog državnog tužioca kako bi se na taj način izašlo iz v.d. stanja u kojem se trenutno nalazi ova institucija", saopšteno je iz GA.

Imajući u vidu dešavanja na političkoj sceni Crne Gore, kako su kazali u toj NVO, sve manje vjeruju da će se bilo koja od navedenih obaveza realizovati u skorije vrijeme.

"U više navrata smo ranije ukazivali na negativne posljedice ovakvog postupanja političkih elita. Ovakvo postupanje poslanika sigurno će imati efekta i na izvještaj EU o napretku Crne Gore", zaključuju u GA.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније