Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

17. 08. 2022. 06:30   >>  18:01 4

AMANDMAN GP URA

Referendum u Dajbabama za dva mjeseca

Skupštinska većina prihvatila je na sjednici amandman GP URA kojim je predviđeno da se u Dajbabama u najskorijem roku održi mjesni referendum na kome će se građani izjasniti - da li žele da Dajbabe budu sastavni dio Opštine Zeta ili žele da ostanu u sastavu Glavnog grada. Iz GP URA poručuju da će referendum o dodavanju Dajbaba biti održan za dva mjeseca.

Mještani Zete između ostalog  traže da Zeti pripadne katastarska opština Dajbabe, veći dio Kuća Rakića i Žabljak Crnojevića.

Iz URA-e su kasno sinoć saopštili da su glasanje za odvajanje Zete uslovila organizovanjem mjesnog referenduma u Dajbabama, kako bi se građani direktno izjasnili - da li žele da budu sastavni dio Opštine Zeta.

"Taj mjesni referendum će biti organizovan u naredna dva mjeseca, a odmah nakon toga - ukoliko građani Dajbaba budu iskazali spremnost da budu dio Opštine Zeta, odmah će biti pripojeni jednostavnim i brzim izmjenama Zakona. URA daje riječ, kao što je riječ ispoštovala svaki put do sada, pa od te riječi nećemo odstupiti - nijedan jedini santimentar", ukazala je URA.

Iako predstavlja jedan od najstarijih i najvažnijih djelova Crne Gore, Zeta, kako kažu u GP URA postaje najmlađa opština sa ubjedljivo najvećim potencijalima u našoj državi.

"Sa kompletnim pristupom Skadarskom jezeru, kao najvećem i najljepšem jezeru na Balkanu, svojim prelijepim rijekama, nevjerovatnom plodnom ravnicom i svim drugim neiskorišćenim potencijalima, zbog kojih će uskoro biti najbogatija Opština u Crnoj Gori", ukazali su u pokretu URA.

URA je pozvala građane i građanke Zete da ne prihvataju "fatalističke scenarije, koje zbog političkih profita plasiraju određeni političari, jer je Zakon živa materija koja se može mijenjati već za par mjeseci, čim započne proljećno zasijedanje Skupštine".

"Ukoliko građani/ke Dajbaba iskažu volju da budu dio Zete, inicijativa za njihovo priključenje će biti predata istog dana. I tu nas svaki građanin može držati čvrsto za riječ. Zeta može i mora biti jedna od najbogatijih Opština u Crnoj Gori, ako bude minimuma mudrosti i dobre volje, pošto je ona izostajala pune tri decenije vladavine DPS-a", ukazali su u pokretu URA.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније