Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M./T.G

12. 08. 2022. 19:59 >> 00:32

IZRAZI SAUČEŠĆA

"Crna Gora nijema pred bolom porodica nevino stradalih"

Državni zvaničnici, predstavnici političkih partija i ambasadori oglasili su se povodom tragedije na Cetinju.

Ministar odbrane Raško Konjević kazao je da je današnji događaj na Cetinju nezapamćena tragedija.

"Cetinje, njihovi sugrađani, cijela Crna Gora nijema je danas pred bolom porodica nevino stradalih", napisao je na svom Tviter nalogu.

 I poslanik GP URA Miloš Konatar oglasio se ovim povodom na Tviteru. 

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da je ovo najtužniji dan za cijelu Crnu Goru, najtužniji dan za porodice nastradalih i dan na koji naprosto svaki čovjek zanijemi.

"Moje misli su sa porodicama koje su doživjele nemjerljive gubitke i kojima više nijedan dan neće biti isti.
Nadam se da će građani, kojima se naši ljekari bore za život, osjetiti želju i snagu svih nas koji smo sa njima u mislima! Najiskrenije saosjećam u bolu sa kojim se nose porodica, prijatelji i rodbina nastadalih na Cetinju", naveo je u objavi na Tviteru. 

 

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa, kazala je da je užasnuta današnjom tragedijom na Cetinju.

"Moje najdublje saučešće porodicama i prijateljima nastradalih", napisala je Popa na Tviteru.

 

 Oglasio se i ministar policije Filip Adžić.

"Postoje momenti kad zanijemiš, kad svaka riječ postaje suvišna. Tragedija kakva nije zadesila naš grad i državu. Molim se za povrijeđene, da dobiju najvažniju bitku i za porodice nastradalih da skupe snage i izdrže najteže momente. Saosjećam sa njima i proživljavam njihovu bol", kazao je on. 

 Bivši ministar finansija i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić izrazio je saučešće piorodicama stradalih. 

"Moje najdublje saučešće porodicama žrtava povodom nezapamćene tragedije za Crnu Goru", kazao je on. 

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je da su mirnodopsko Cetinje i Crna Gora  poprište pomračene svijesti koju naša tradicija ne pamti.

"Duboko saučestvujem u boli cetinjskih famelja za najmilijima uz nadu da će povrijeđeni prezdraviti i vratiti se porodici i društvu", naveo je on na Tviter profilu. 

Oglasila se i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzink Rajnke koja je saopštila da je užasnuta današnjim dogašaje.

"Moje srce je za porodice žrtava u ovom teškom trenutku", kazala je ona.

Amasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks uputila je izraze saučešća porodicama žrtava tragedije na Cetinju, a povrijeđenima poželjela brz i uspješan oporavak.

"Koristim priliku i da odam počast hrabrosti policajaca koji su reagovali na ovu tragediju, kao i službama hitne pomoći koje pružaju podršku povrijeđenima", kazala je ona.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić povodom nezapamćene tragedije koja se dogodila na Cetinju:

"Duboko sam potresen tragedijom koja je danas zadesila našu zemlju. Moje misli su sa porodicama nastradalih i ranjenih. Izražavam najdublje saučešće i saosjećanje zbog nezapamćene tragedije koja je danas Crnu Goru zavila u crno", saopštio je on.

Vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović, povodom tragedije koja se dogodila na Cetinju, izražava najdublje saučešće porodicama nastadalih, svim Cetinjanima i građanima Crne Gore.

"Na Cetinju se dogodila tragedija za čitavo društvo. Izražavam najdublje saučešće porodicama nastradalih, svim Cetinjanima i građanima Crne Gore" rekla je Jovanović.

V.d. VDT-a saopštila je da uviđaj na licu mjesta i dalje traje i da će se Više državno tužilastvo u Podgorici oglasiti sa zvaničnim informacijama nakon što dežurna državna tužiteljka završi uviđaj.

Predsjednik SNP-a i ministar poljoprivrede Vladimir Joković kazao je da je riječ o tragediji kakvu ne pamti Crna Gora.

"Cetinje i Crna Gora su nijemi od bola. Riječi utjehe se teško mogu naći. Iskreno učestvujem u bolu onih kojima su bližnji stradali u ovoj neviđenoj tragediji, izražavajući nadu da se ovakvo nešto nigdje i nikada neće ponoviti", kazao je on.

Tužan dan za Crnu Goru. Dan kad je jedino i moguće zanijemiti od tuge i šoka, kazala je ministarka evropskih poslova i potpredsjednica Vlade Jovana Marović povodom današnje tragedije na Cetinju.

"Saučešće porodicama stradalih. U mislima smo uz njih i uz sve građanke i građane Cetinja", kazala je ona.

Lider i poslanik SD-a Damir Šehović kazao je da sa žaljenjem primamo vijest o nezapamćenoj tragediji koja se dogodila na Cetinju.

"Ne postoje riječi koje mogu da opišu tugu nastalu zbog gubitka ljudskih života. Naša srca su uz Prijestonicu. Izražavam najdublje saučešće porodicama preminulih, a povrijeđenima želim brz oporavak", naveo je on.

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade  Ervin Ibrahimović uputio je telegram saučešća povodom tragedije koja se danas dogodila na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, a šest ranjeno.

“Osjećam i dijelim bol sa porodicama, prijateljima i poznanicima stradalih u nezapamćenoj tragediji koja se danas dogodila na Cetinju, a koja me je duboko potresla. Rodbini i prijateljima upućujem izraze najdubljeg saučešća u ovim teškim trenucima za njih, Cetinje i cijelu Crnu Goru”, poručio je Ibrahimović.

Misli cijele Crne Gore večeras su uz Cetinje i njegove građane, kazao je poslanik Demokrata Vladimir Martinović.

"Pokoj dušama preminulih, saučešće porodicama i građanima Cetinja, brz oporavak povrijeđenima, svima razuma. Da nam se ovako jezivi događaji nikad ne ponove", naveo je Martinović.

Lider DF-a Andrija Mandić kazao je da je ovo "užasna tragedija, kakvu ne pamti ni naše vrijeme, a ni prošlost Crne Gore, danas je zadesila Cetinje. Najiskrenije saučešće porodicama i rodbini onih koji su nedužno izgubili živote".

Evropski poslanik Tonino Picula poručio je večeras da vijesti iz Cetinja i Crne Gore, koje je zadesila strašna tragedija, izazivaju tugu i užas.

"Moje najdublje saičešće porodicama nevinih žrtava, kao i svim građankama i građanima Crne Gore", naveo je on.

Ovim povodom oglasio se i zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković, koji je istakao da će tragedija na Cetinju zauvijek ostati bolna rana i dan vječnog sjećanja na nevine žrtve za kojima žali Crna Gora.

"Nijemi pred tragedijom u kojoj su izgubljeni toliki životi, preostaje nam da budemo svim srcem i dušom uz porodice žrtava i sve Cetinjane/ke u ovom trenutku, koji će zauvijek ostati bolna rana i dan vječnog sjećanja na nevine žrtve za kojima žali Crna Gora", napisao je Bjeković na Instagramu.

Ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Đeka izrazio je saučešće porodicama stradalih, a povrijeđenima poželio brz oporavak. 

"Povodom teške tragedije koja se danas dogodila na Cetinju, izražavam najiskrenije saučešće porodicama stradalih, a povrijeđenima želim brz oporavak. Nijedan izgubljeni život nema cijenu i ne može se nadoknaditi. Izražavam nadu da se ovaj neljudski čin, koji je danas užasnuo i potresao cijelu Crnu Goru, nikada više i nikome neće ponoviti", zaključio je Đeka. 

Ministar javne uprave Maraš Dukaj izjavio je saučešće porodicama poginulih u svoje i ime resora kojim rukovodi povodom tragičnog događaja na Cetinju.

"Neka niko nikada nigdje više ne doživi ovo što su danas doživjeli naši sugrađani, što je doživjelo Cetinje i cijela Crna Gora", poručio je on.

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić uputio je saučešće porodicama i prijateljima stradalih na Cetinju.

"Povodom najtragičnijeg događaja u novijoj istoriji Crne Gore upućujem izraze najiskrenijeg saučešća porodicama i prijateljima stradalih na Cetinju. U neizmernoj tragediji koja je zadesila cijelu Crnu Goru, molimo se za povrijeđene da izbore životnu bitku, uz iskrenu nadu da se ovakva tragedija nikada i nigdje više neće ponoviti", saopštio je Vučinić.

Predsjednik i poslanik Force Genci Nimanbegu uputio je telegram saučešća gradonačelniku Cetinja Nikoli Đuraškoviću povodom tragedije u kojoj je ubijeno 11 osoba.

"Povodom tragičnog događaja koji se dogodio danas na Cetinju, gdje je više osoba izgubilo život, gdje ima i povrijeđenih, u ime Nove Demokratske Snage FORCA, i u moje lično ime izražavamo duboko žaljenje i oštro osuđujemo ovaj surovi i krajnje nehumani čin. Želim da podijelim duboku bol za nevinim žrtvama koje su postale plen ovog surovog slučaja", naveo je Nimanbegu.

Kazao je da porodicama žrtava izražavaju duboko saučešće, a da povrijeđenima žele brz oporavak.

"Takođe želim da izrazim duboko žaljenje i podršku Vama, kao i svim građanima Cetinja. Mi smo sa vama u ovim teškim trenucima i dijelimo zajednički vašu bol", naveo je lider Force.

Tragičan dan za naše Cetinje i Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

"Upućujemo najiskrenije saučešće porodicama tragično preminulih, a povrijeđenima želimo brz oporavak. Dijelimo duboku bol i tugu i stojimo uz Cetinje", saopštili su oni.

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori uputila je iozraze saučešća  porodicama svih žrtava današnje pucnjave na Cetinju.

"Molimo se za brz oporavak svih ranjenih. Naše misli su sa vama...", naveli su oni.

"Sa velikim žaljenjem saznali smo za tragične popodnevne događaje na Cetinju koji su nas duboko potresli", saopšteno je iz Ambasade Italije u Crnoj Gori.

"Italija dijeli bol sa prijateljskim narodom Crne Gore i izražava iskreno saučešće porodicama nastradalih i želi brz oporavak svim ranjenima", naveli su oni.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da u tragediji koja je zadesila Cetinje zanijemela cijela Crna Gora.

"U tragediji koja je zadesila naše sugrađane, naše Cetinje, zanijemjela je cijela Crna Gora", rekao je on.

Istakao je da je najdublje potrešen jezivim scenama i nezapamćenom nesrećom koja opominje Crnu Goru da "moramo biti mnogo više upućeni jedni na druge, u borbi protiv ljudske otuđenosti".

Nezapamćena tragedija, koja se dogodila danas šokirala je sve, saopštio je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

"Ostaje molitva da nedužnim žrtvama Bog podari rajsko naselje. U ime Ministarstva sporta i mladih iskreno saučešće porodicama nastradalih", navodi se u Tviter objavi.

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније