Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

04. 08. 2022. 10:38 >> 10:51
1

PISMO PODRŠKE

SPCG: Dužnost Abazovića da čuje prosvjetare iz Budve

Sindikat prosvjete poručio je Vladi i premijeru Dritanu Abazoviću da je njihova dužnost da čuju i odazovu se prosvjetnim radnicima iz Budve. Napominju da je Vlada dala garancije na kredite za zgrade, te da je najbolja i jedina zaštita te garancije je da se te zgrade što prije usele, da prosvjetni radnici - podstanari preuzmu kredite, sa obećanim cijenama kvadrata od 650 eura, a da se preostali stanovi prodaju po tržišnim cijenama.

“Kada to drugi neće ili ne mogu, na Vladi Crne Gore je da pokaže odgovornost prema prosvjetnim radnicima i prema datoj garanciji, tj. novcu građana Crne  Gore”, poručili su iz Sindikata.

Objavili su pismo podrške kolegama iz Budve.

“Poštovane koleginice i kolege, prosvjetni radnici Budve, Vaš protest danas nije protest. Travnjak  ispred zgrade opštine Budva danas nije travnjak. On je otvorena škola. Vi danas držite čas. I svojim  učenicima, kolegama iz Budve koji nisu sa Vama, prosvjetnim radnicima Crne Gore, građanima  Crne Gore. Čas nepristajanja. Nepristajanje da nas neko obmanjuje, vara, truje. Nepristajanje na  neodgovornost. Nepristajanje na krivicu onih koji ukazuju na propuste odgovornih. Godine su

prošle. Sa njima i mnoge nade, očekivanja, vjerovanja. Zato, nema nazad! Čas mora trajati do  zvuka zvona. Zvona koje će označiti pobjedu pravde za Vas”, naveli su u pismu.

Sindikat prosvjete je, kako su naveli, u prethodnih osam mjeseci organizovao više sastanaka na kojima su pored  predsjednika opštine Budva, gospodina Marka Carevića, prisustvovali i predstavnici zadruge  „Solidarno“, kao i predstavnici Ministarstva prosvjete.

“ Posljednji sastanak, kome je prisustvovao i  ministar prosvjete, gospodin Miomir Vojinović, je bio krajem juna tekuće godine. Prije toga je  SPCG, zajedno sa predstavnicima zadrugara iz Budve organizovao protest ispred Vlade, na kome  smo uputili apel i predsjedniku Vlade Crne Gore, gospodinu Abazoviću, kao i predsjedniku opštine  Budva, gospodinu Careviću, da u skladu sa svojim mogućnostima i ovlašćenjima, pomognu  prosvjetnim radnicima Budve da što prije usele u svoje stanove”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je suvišno podsjećati da SPCG  vrši konstantan pritisak na direktora zadruge “Solidarno“, Zorana Stanišića, da stanovi  moraju biti završenu u roku koji je više puta obećavao.

“Na žalost svih nas, ne i ispunio!”, kazali su iz Sindikata.

Poručili su gospodine Abazoviću, da je njegova dužnost da čuje i  odazove se prosvjetnim radnicima iz Budve.

“I povod i uzrok njihovog poziva za pomoć je  samo jedna riječ - muka. Taložena godinama, hranjena nebrojenim obećanjima, neispunjenim

rokovima. Samo ogromna muka ih je mogla natjerati na korak očajnika. Spremni da i svoje  zdravlje žrtvuju, kako bi ih čuli”, navodi se u saopštenju.

Vlada Crne Gore je dala garancije na kredite za zgrade prosvjetnih  radnika u Budvi.

“Najbolja i jedina zaštita te garancije je da se te zgrade što prije usele, da prosvjetni  radnici - podstanari preuzmu kredite, sa obećanim cijenama kvadrata od 650 eura, a da se preostali  stanovi prodaju po tržišnim cijenama. Kada to drugi neće ili ne mogu, na Vladi Crne Gore je da pokaže odgovornost prema prosvjetnim radnicima i prema datoj garanciji, tj. novcu građana Crne  Gore”, kazali su iz Sindikata.

Pozvali su prosvjetne radnike da podrže kolege.

“Poštovani prosvjetni radnici Crne Gore, jedan broj naših kolega danas štrajkuje, neki i glađu. Zbog  svoje muke. Danas je njihova, sjutra će biti neka naša. Zato svaka mora biti zajednička. Jedino  zajedno možemo se boriti protiv nepravde, protiv osionosti, protiv neodgovornosti. Pozivam sve  one koji prolaze ili se zateknu u Budvi ovih dana, da prošetaju do naših kolega, daju im podršku. Da se njihov glas bolje čuje. Da svi dijelimo i objavljujemo njihove apele, da svi tražimo reakciju  nadležnih”, zaključili su iz Sindikata prosvjete Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније