Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

02. 08. 2022. 11:13 >> 11:09

ADŽIĆ

"Formiranjem Odjeljenja za antikorupciju jačamo integritet"

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) formiralo je Odjeljenje za antikorupciju čiji je zadatak, između ostalog, da radi na jačanju integriteta zaposlenih u Ministarstvu.

Iz MUP-a navode da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je usvojen 28. jula, kao posebna organizaciona jedinica uvedeno Odjeljenje za antikorupciju.

"Imajući u vidu da je važeći Zakon o unutrašnjim poslovima predvidio formiranje ovog odjeljenja, isto je i sistematizovano kao posebna organizaciona jedinica Ministarstva novim Pravilnikom. Naime, zakonodavac članom 183. podrobno opisuje na koji način se vrši kontrola rada u Ministarstvu i predviđa da poslove kontrole rada u Ministarstvu vrši posebna jedinica čiji je zadatak, između ostalog, da radi na jačanju integriteta zaposlenih u Ministarstvu", kazao je Adžić.

Kao što je poznato iz rada drugih ministarstava, kako dodaje, borba protiv korupcije se bazira na procesu kontinuiranog jačanja integriteta zaposlenih.

"To znači da je Ministarstvo polazeći od značaja izgradnje i jačanja integriteta svih zaposlenih formiralo Odjeljenje radi sprečavanja korupcije, čiji je jedan od ciljeva obavljanje poslova koji izgrađuju i jačaju integritet zaposlenih kroz sprovođenje anti-koruptivnih i drugih mjera", kazao je ministar.

On dodaje da će zadatak novouspostavljenog Odjeljenja za antikorupciju MUP-a, biti i preduzimanje preventivnih, operativnih i drugih mjera i radnji u skladu sa zakonom na otkrivanju i suzbijanju krivičnih djela sa elementima korupcije i drugih oblika koruptivnog ponašanja službenika Ministarstva koji vrše poslove koji su predmet kontrole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније