Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

30. 07. 2022. 07:46 >> 07:52
1

CG DELEGACIJA IDE U IZRAEL

SZO može pomoći u procesu zdravstvenih reformi

Saradnja i jačanje odnosa sa međunarodnim organizacijama jedan je od prioriteta Ministarstva zdravlja Crne Gore, naročito uzimajući u obzir ulogu međunarodnih partnera u kriznim situacijama kakva je bila odgovor na COVID krizu. U tom kontekstu, Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) ima izuzetno značajnu ulogu i mjesto a saradnja Ministarstva zdravlja sa SZO uzima se kao primjer konstruktivnog i otvorenog odnosa u cilju jačanja zdravstvenih kapaciteta na nacionalnom nivou, saopšteno je iz Vlade

Godišnje redovno zasijedanje Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu ove godine biće održano od 12. do 14. septembra 2022. godine, u Izraelu.

"Delegacija Ministarstva zdravlja, predvođena ministrom Dragoslavom Šćekićem učestvovaće na Regionalnom komitetu koji predstavlja najznačajniji organ za donošenje odluka u okviru SZO. Zasijedanje u septembru svake godine je navažniji događaj na kojem učestvuju ministri i drugi visoki predstavnici iz svih zemalja članica SZO evropskog regiona. Sjednica Regionalnog komiteta je prilika da visoki predstavnici diskutuju o pitanjima važnim za funkcionisanje SZO ali i na temu glavnih zdravstvenih izazova koji utiču na njen rad i saradnju sa zemljama članicama", piše u tekstu platforme za učešće delegacije.

Generalni direktor SZO i regionalni direktor SZO za Evropu otvoriće sjednicu Regionalnog komiteta izvještavanjem o stanju zdravlja u svijetu i u evropskom regionu.

"U tom pogledu će poseban fokus biti na rezultatima koje SZO postiže u sveukupnom radu ali i kroz rad svojih specijalizovanih tijela. Crna Gora u kontinuitetu iskazuje privrženost temeljnim principima Organizacije, što se ogleda u oslanjanju na ekspertsku pomoć SZO u procesima zdravstvenih reformi u zemljama članicama SZO", navodi se u platformi. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније