Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

26. 07. 2022. 14:20   >>  14:17 1

OBAVEZA MINISTARKE

Zeković: Vlaović da zaštiti Njegošev mauzolej

Njegošev mauzolej na Lovćenu predstavlja kulturno dobro Crne Gore pa primarnu odgovornost i obavezu za njegovu zaštitu i odbranu od onih koji bi da ga razore i unište ima ministarka kulture Maša Vlaović, saopštio je Aleksandar Zeković, aktivista za ljudska prava i koordinator Građanske inicijative “21. maj”.

"Pozivam je u ime svih građana i građanki Crne Gore da reaguje. Neprihvatljivo je da jedna vjerska zajednica može da organizuje okrugli sto na kojem će se reafirmisati zahtjevi i načini za rušenje Njegoševog mauzoleja a da nadležna ministarka ćuti i bude bez reakcije na brutalne inicijative koje ne samo što razaraju kulturnu baštinu, nego dodatno podrivaju i destabilizuje Crnu Gore a podjele podstiču do krajnjih granica", naveo je Zeković.

On je poručio da me treba građani i građanke da brane svoje kulturno-istorijsko nasljeđe, već da je osnovna obaveza ministarke kulture Maše Vlaović da zaštiti javni interes.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније