Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

25. 07. 2022. 07:15   >>  07:12

MILOVIĆ

Hapšenja rezultat isključivo rada Novovića i njegovog tima

Ko god poznaje glavnog specijalnog tužioca (GST) Vladimira Novovića i njegov rad odlično zna da ni Vesna Medenica čak i kada je bila najjača i imala potpunu političku podršku DPS-a, uz sav pritisak i prijetnje, nije ga mogla natjerati da bez pravno valjanih dokaza osudi lidere DF, niti da ga kontroliše, da bi je na kraju upravo on i uhapsio, rekao je u saopštenju za medije Andrej Milović, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde. Kako je rekao, to hapšenje se desilo u periodu kada Dritan Abazović nije ni bio premijer, dakle bez uticaja bilo kakvog na njega, kako tada, tako i sada.

"Kako možemo onda očekivati da predsjednik Vlade, koja ima toliku snagu da čekamo svakog trena ko će je prvi isključiti sa aparata, može da utiče na Novovića? Jasno je kolika je ovo iluzija i jednih i drugih, koji svojim pisanjem i svojatanjem tuđih rezultata, su najveći neprijatelji vladavine prava i samostalnosti tužilaštva, željni isključivo jeftinih političkih poena pred nastupajuće izbore", tvrdi Milović. 

On je rekao da GST ima podršku kompletne domaće i međunarodne zajednice, pa je Abazoviću "ostalo samo da se perfidno uz medijsku podršku predstavi kao ugroženi borac protiv mafije, ili što bi rekli njegovi, crnogorski 'Zoran Đinđić”.

"Podsjetiću, Abazović je svoj odnos i prema Novoviću i promjenama u tužilaštvu najbolje pokazao odnosom i prema mojoj malenkosti, ističući javno na sjednicama prethodne Vlade da izražava 'posebno poštovanje prema mom radu u Tužilačkom savjetu i ključnom doprinosu za smjenu v.d. VDT Dražena Burića i GST Milivoja Katnića, te izbor Novovića', zahvaljujući čemu su krenula sva hapšenja, da bi odmah po formiranju Vlade mene smijenio iz Tužilačkog savjeta i iz Ministarstva pravde, prepuštajući da se pravosudna kadrovska rješenja dogovaraju sa Zoranom Pažinom i kolegama onih koje je Novović hapsio", kazao je Milović.

Jedno je sigurno, kaže on, Abazović nema nikakav uticaj na Vladimira Novovića, niti može pomisliti da ga može ikada imati, jer ga nije imala ni neuporedivo moćnija od njega Vesna Medenica.

"Koja je na kraju završila tamo gdje će završiti mnogi podržavaoci ove Abazovićeve Vlade, čak i neki koji su direktno glasali za nju. I na kraju, hapšenja koja sprovode Novović i njegov tim, kao i hapšenja koja slijede, pored svih jeftinih medijskih pokušaja, Abazović ne može pripisati sebi, ma koliko ga centar oko njega predstavljao kao ugroženu žrtvu najzaslužniju za to, kao što mu to ne može pripisati ni centar sa kojim je u političkoj koaliciji, a koji ga želi prikazati kao naručioca hapšenja i od koga on sada želi što prije da se distancira kada shvata da mu je Vlada na izdisaju, pa je potrebno da pripiše što više hapšenja sebi, ne bi li mu birači zaboravili sa kim je u koaliciji", naglasio je Milović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније