Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G. [ Mina ]

21. 07. 2022. 19:08   >>  19:06

TUŽILAČKI SAVJET

Jovović na čelu Komisije za Etički kodeks državnih tužilaca

Tužilački savjet je odredio Filipa Jovovića za predsjednika Komisije za Etički kodeks državnih tužilaca.

Kako je saopšteno iz Tužilačkog savjeta, utvrđene su ocjene pisanog testa kandidata prijavljenih na oglas za izbor deset državnih tužilaca u osnovnim državnim tužilaštvima Crne Gore.

Iz Tužilačkog savjeta su naveli da je donijeta odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor dva državna tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“Savjet je utvrdio sastav Komisije za Etički kodeks državnih tužilaca u sastavu: Filip Jovović predsjednik, Zoran Vučinić i Đurđina Nina Ivanović članovi”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, razmotren je i usvojen Finansijski izvještaj Tužilačkog savjeta za prvu polovinu tekuće godine.

“Razmotrene su 22 pritužbe na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada”, rekli su iz Tužilačkog savjeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније