Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

21. 07. 2022. 10:41   >>  10:42 1

SASTANAK SA MENAŽERIMA

Miljanić: Zbog korupcije mnogi odustali od investicija

Asocijacija menadžera će dati puni doprinos izradi Strategije za borbu protiv korupcije „Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) u skladu sa svojim kapacitetima, dogovoreno je na sastanku ministra Zorana Miljanića sa predsjednikom AMM-a Budimirom Raičkovićem, potpredsjednikom za preduzetništvo Radovanom Radulovićem i izvršnom direktoricom Anđelom Radosavović.

Kako je saopšteno iz Vlade, ministar Miljanić, govoreći o antikorupcijskim inicijativama 43. Vlade, kazao je da će Nacionalna strategija biti prvi dokumenat koji će omogućiti sistemski pristup i za umrežavanje institucija u borbi protiv korupcije na svim nivoima.

Prema njegovim riječima, korupcija je kao gorući problem Crne Gore ozbiljna barijera za  inostrane i domaće investiture i zbog nje su mnogi ozbiljni ulagači odustali od investicija i  kapital usmjerili u druge države.

Miljanić je najavio i brzo formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i kazao da će ga, pored predstavnika izvršne vlasti i institucija zaduženih za borbu protiv korupcije činiti i predstavnici sudstva, privrede i relevantnih NVO.

Predsjednik AMM-a Budimir Raičković akcentovao je neophodnost pojednostavljenja zakona i onemogućavanja takozvanih korisnih nejasnoća koje omogućavaju njihova različita tumačenja, što otvara mogućnost za brojne zloupotrebe.

Predstavnici AMM-a su takođe istakli da je Crnoj Gori za privlačenje investicija neophodan  „stabilan, predvidljiv i dugoročan zakonodavni i poreski okvir”.

U AMM-u smatraju da je neophodno efikasno pristupiti još snažnijoj digitalnoj transformaciji i centralizaciji servisa koji javna uprava pruža građanima i privredi, što će doprinijeti transparentnosti i efikasnosti.

Sagovornici su se saglasili da antikorupcijske mjere i izmjene zakona mogu doprinijeti održivosti privrede, kao i „snaženju države u svakom pogledu", saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније