Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG

15. 07. 2022. 20:20 >> 20:20

PROTEST U ULCINJU

Vlasnici privremenih objekata na Bojani nazadovoljni cijenama zakupa

Vlasnici privremenih objekata na Bojani održali su protest zbog, kako kažu, odnosa Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i cjenovnikom usvojenim za ovu godinu. Traže poništenje tendera i niže cijene.

Vlasnici su se okupili kod restorana ispod mosta na Adi. Kako prenosi UL info, vlasnici ističu da više od 600 privremenih objekata na Bojani, predstavlja značajan resurs za punjenje budžeta Morskog dobra (zvaničan podatak je 1,66 miliona eura u posljednjih pet godina).

"Prikupljena sredstva je Morsko dobro trebalo da kroz investicije povrati u taj dio obale kroz infrastrukturu i očuvanje životne sredine", saopštili su vlasnici objekata.

Kako su istakli, neka od neispunjenih obaveza JP za upravljanje morskim dobrom su zajednička kancelarija za sve državne službe kod mosta, investiranje i nalaženje trajnog rješenja za sve puteve, javna rasvjeta, poboljšanje elektrosnabdijevanja, javni prevoz, određivanje lokacije za izvlačenje čamaca, privremena benzinska pumpa na račvi za točenje goriva i druge manje investicije.

"Jedan od razloga okupljanja je i enormno povećanje cijena zakupa objekata. Činjenica je da se većina objekata na Adi izdaje, ali ne i svi. Tražimo da se omogući da svako ko želi da izdaje smještaj, dobije rješenje da prijavljuje goste i plaća porez. Svake godine nam se obećavaju investicije, a i dalje samo dobijamo nove namete da platimo. Želimo da se realno sagleda ova situacija i aktuelni tender o zakupu objekata povuče dok se realno ne razmotre cijene. Želimo ulaganje u ovaj prostor i više učešća u odlukama", dodaje se u saopštenju.

Ističu da žele i da se odluke Morskog dobra donose na "javnim raspravama, a ne u kancelarijama".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније