Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vijesti [ I. P. ]

14. 07. 2022. 19:07 >> 19:04
3

KOVAČ SAOPŠTIO

Očekujem da temeljni ugovor uskoro bude potpisan u Podgorici

Ministar pravde Marko Kovač očekuje da će Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom biti potpisan uskoro u Podgorici.

Kovač je u intervjuu Televiziji Vijesti rekao da su i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi otvorena vrata, pozivajući je da podnese inicijativu za potpisivanje ugovora.

Kaže da izručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori nije samo pravni problem, najavljuje izmjene više zakona iz oblasti pravosuđa i vjeruje da će Crna Gora dobiti završna mjerila za poglavlja 23 i 24 do kraja godine.

Na pitanje kakva je dalja procedura nakon što je Temeljni ugovor sa SPC izglasan na Vladi, Kovač je odgovorio:

"Ono što bi bio logičan slijed događaja jeste da Vlada Crne Gore službeno obavijesti Sinod SPC o usvajanju predloga dokumenta i da se nakon toga dogovori neki zajednički termin potpisivanja tog ugovora", kazao je Kovač.

Na pitanje je li se do sada govorilo o nekim rokovima, Kovač je odgovorio: "Mislim da je sasvim prirodno da to bude u nekom relativno skorijem periodu, da se pronađe adekvatan termin i da se na prigodan način taj proces okonča".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније