Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dejan Kandić, TVCG

07. 07. 2022. 22:50 >> 22:47

VLADA ĆUTI NA NJIHOVE ZAHTJEVE

Bivši radnici "Vektre Jakić" blokirali saobraćajnicu

Dio bivših radnika kompanije "Vektra Jakić" kratkotrajno je danas blokirao saobraćaj na putu od Pljevalja ka Đurđevića Tari, pokušavajući da na taj način skrenu pažnju na svoje probleme. Na ovaj potez kažu da su bili primorani zbog dosadašnjeg ignorisanja njihovih zahtjeva, a ukoliko opet izostane reakcija Vlade za iduću sedmicu najavili su nove blokade saobraćajnica.

Umjesto u fabrici za mašinama, grupa bivših radnika "Vektre Jakić" kojima je preduzeće ostalo dužno i do 30 plata, u blokadi puta ka Đurđevića Tari.

"Volio bih jutros da sam u fabrici a ne ovdje, ali primorani smo", kaže jedan od radnika Žarko Mazalica.

A na blokadu ih je kažu primoralo to što se Vlada ne oglašava na njihove dosadašnje apele, pa na ovaj način traže da budu primijećeni.

"Ovo je zadnje što bi smo radili, ali nas je Vlada primorala na ovo", kaže Mazalica.

Bivši radnici Jakića traže isplatu svih plata, povezivanje radnog staža i pokretanje proizvodnje u fabrici, a nije im jasno zašto iz Vlade nema odgovora na njihove zahtjeve.

"Vidimo da Vlada pomaže Daki Davidoviću za kupovinu Željezare, ali nas ne vide. Da li je nekome interes da ova fabrika radi?", zapitao se Mazalica.

Interes je svih tvrde, da Jakić radi. Za razliku od priče o novoj cementari u Pljevljima čija bi samo gradnja trajala godinama u Jakiću bi proizvodnja mogla biti obnovljena već sjutra.

"Da se riješe problemi sa Draganom Brkovićem i ova fabrika bi odmah mogla da radi punim kapacitetom. Ova fabrika je najjača u Evropi i za samo osam sati može da proizvede 80 tona peleta. A kolika je potražnja peleta u Pljevljima i u Crnoj Gori, da ne može da se nabavi, a cijena je prešla 300 eura", naglašava Mazalica.

Nakon kratkotrajne blokade koja je protekla bez incidenata saobraćaj na putu ka Đurđevića Tari je normalizovan, a novo okupljanje u slučaju izostanka Vladinog odgovora radnici su najavili početkom naredne sedmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније