Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

07. 07. 2022. 11:39 >> 11:40
1

I JUTROS BEZ RJEŠENJA U MKI

Nema dogovora, mještani Veruše najavili blokadu auto-puta 13. jula

Mještani Veruše odlučni su da blokiraju otvaranje auto-puta 13. jula, pošto ni današnji razgovori sa nadležnima u Ministarstvu kapitalnih investicija nijesu donijeli rješenje za njihov problem. Kako je kazao predstavnik mještana Sveto Orović, nezadovoljni su, jer nemaju saobraćajnicu koja bi ih povezala sa petljom Veruša za pristup auto-putu.

"U posljednja tri mjeseca imali smo nekoliko sastanaka sa nadležnima u Vladi u vezi izgradnje te saobraćajnice koja bi mještane ovog kraja povezala sa auto-putem. Međutim, nijesmo naišli na razumijevanje, posebno u Ministarstvu kapitalih investicija, koje nas je čitavo vrijeme zavlačilo i nije uradilo ništa. U čitavu priču se uključio i Glavni grad koji je odvojio jednu donaciju Bemaksa i preusmjerio na izgradnju tog puta. Asfaltirano je skoro tri kilometra, međutim to je veoma loše urađeno, tu su veliki usponi i padovi i put je uzak, tako da se ne može pustiti u funkciju na valjan način", kazao je Orović.

Kako je dodao i jutros su bili u Ministarstvu kapitalnih investicija da još jednom pokušaju da se dogovore, ali im je rečeno da njihove zahtjeve ne mogu ispuniti do otvaranja auto-puta.

"S obzirom da je pritisak građana ogroman da se ovo pitanje ne ostavi da se rješava nakon otvaranja auto-puta, mi smo kao Inicijalni odbor riješili da poslušamo građane i blokiramo otvaranje 13. jula. Blokada će najvjerovatnije biti na Zlatici na kružnom toku i u momentu otvaranja mi ćemo biti tamo, na toj petlji", poručio je Orović.

Pozvao je građane da dođu i da na jedan kulturan i civilizovan način ukažu na manjkavost vlasti koja je nadležna za rješavanje tog problema, a ustvari ne vodi brigu o potrebama mještana tog kraja kojih ima oko 10.000.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније