Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

06. 07. 2022. 16:31 >> 16:28
1

KONATAR I JELUŠIĆ

"Podržaćemo inicijative za poboljšanje statusa studenata"

Poslanici kluba "Crno bijelo", Miloš Konatar i Božena Jelušić, sastali su se danas sa predstavnicima studenata Univerziteta Crne Gore, Aleksandrom Šipčićem, Andrejem Vukčevićem i Sašom Roćenom.

Studenti su poslanicima predstavili probleme sa kojima se suočavaju, a među prioritetnim ciljevima naglasili potrebu za povećanjem studentskih kredita i stipendija koji su u postojećim okolnostima povećanja životnih troškova nedovoljni za njihove osnovne potrebe.

"Takođe, mišljenja su da je potrebno što prije pristupiti izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem. Prevashodno su ukazali na potrebu povećanja iznosa naknade za Program stručnog osposobljavanja, jer trenutna nije na zadovoljavajućem nivou - ne odgovara visini minimalne zarade u Crnoj Gori i ne omogućava visokoškolcima dostojanstvene uslove za život. Pored toga, sam program pokazuje značajne manjkavosti u odnosu poslodavaca i korisnika programa što se mora riješiti reformom zakona i programa", navodi se u saopštenju.

Poslanici su, kako se navodi, izrazili zadovoljstvo zbog ostvarene komunikacije i izrazili spremnost za saradnju i podršku studentima u cilju poboljšanja njihovog socio-ekonomskog statusa ali i kvaliteta obrazovanja.

"Poručili su da će kroz djelovanje u Skupštini Crne Gore i u saradnji sa ostalim kolegama u što skorijem roku pokrenuti pitanje povećanja iznosa stipendija i kredita i dijalog o reformi i evaluaciji rezultata Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem kako bi on ostvario puni potencijal na zadovoljstvo svih korisnika", navode iz saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније