Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

S.V. [ Mina ]

24. 06. 2022. 17:31   >>  17:29

UO ODLUČIO

Obnoviće ideju o zajedničkom samoregulatornom tijelu

Medijski savjet za samoregulaciju (MSS) obnoviće ideju o zajedničkom samoregulatornom tijelu, koja je bila aktuelna prije par godina, saopšteno je iz MSS.

Iz MSS su kazali da je to odlučeno na danas održanom sastanku Upravnog odbora tog tijela na kom je razmatrano više tema u vezi sa radom i aktivnostima MSS u prošloj i ovoj godini.

Većina članova je, kako su naveli, izrazila nezadovoljstvo trenutnim odnosom između crnogorskih medija, a koji se posebno reflektuje na daljnji razvoj medijske samoregulacije.

„S tim u vezi donešena je odluka da Medijski savjet obnovi ideju o zajedničkom samoregulatornom tijelu koja je bila aktuelna prije par godina“, kaže se u saopštenju.

Iz MSS su podsjetili da je medijska zajednica u tom vremenu razmatrala model samoregulatornog tijela u kome ni jedan pol medijske zajednice ne bi imao većinu u odlučivanju i ne bi mogao biti preglasan.

Oni smatraju da je taj model i dalje najbolje rješenje za crnogorske medije imajući u vidu karakter i prirodu trenutnih odnosa.

Navodi se da je Upravni odbor donio odluku da sa tim zaključcima, kao i modelom moguće saradnje oko zajedničkog tijela upozna sve relevantne domaće i strane organizacije kako bi se konačno prevazišao problem koji godinama muči medijsku zajednicu, a istovremeno državi godinama donosi negativne ocjene kada su međunarodni izvještaji u pitanju.

„Poslije svih promjena u zemlji smatramo da je potrebno napraviti i progres u odnosima među medijima kako bismo zajedno došli do što profesionalnijih i objektivnijih medija i novinarstva“, kaže se u saopštenju.

Iz MSS su naveli da je izvršni sekretar tog tijela Ranko Vujović upoznao članove sa projektima koji su realizovani i onima koji su trenutno u toku.

Upravni odbor je, kako su kazali, razmatrao i finansijsko stanje u organizaciji, kao i moguće načine podrške članica u narednom periodu.

„Poseban dio sastanka je posvećen dešavanjima u Alijansi evropskih nezavisnih savjeta za štampu, čiji je član MSS, a koji su posledica novonastalih odnosa uzrokovanih ratom u Ukrajini“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније