Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

24. 06. 2022. 14:27   >>  14:25

ADŽIĆ

Regionalni centar značajan za efikasniju borbu protiv kriminala

Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost, koji će biti smješten u Naučno-tehnološkom parku u Podgorici, omogućiće efikasniju borbu protiv visokotehnološkog i sajber kriminala, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Adžić je ocijenio da je Regionalni centar prilika da se ojačaju kadrovski kapaciteti kroz edukaciju od najboljih stručnjaka iz IT oblasti.

"Kada je u pitanju borba protiv kriminala, kao primarni cilj MUP-a, Regionalni centar će u značajnoj mjeri omogućiti efikasniju borbu protiv visokotehnološkog i sajber kriminala, kao i drugih vidova kriminala u kojima počinioci krivičnih djela koriste visokosofisticirane kanale komunikacije", rekao je Adžić.

On je kazao da, imajući u vidu da će Centar objediniti dva segmenta, unapređenjem sajber bezbjednosti doprinijeće se prevenciji sajber kriminala i zaštiti građana od potencijalnih zloupotreba u savremenim uslovima.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Adžić je dodao da će, u okviru borbe protiv sajber kriminala, policijski službenici unaprijediti znanja u oblasti sprovođenja istraga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније