Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

24. 06. 2022. 14:50 >> 14:57

NVO "PRAVO NA ŽIVOT"

Podržaće 20 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju

Ulcinjska NVO "Pravo na život" realizuje projekat “Podrška djeci i mladima sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, a biće podržano 20 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

 

"U okviru projekta, stručno lice, edukator, ima zadatak da organizuje radionice različitih predmeta (maternji jezik, matematika, literarne sekcije, recitatorske, informatičke, muzičke i likovne sekcije) sa djecom sa smetnjama i poteškoćama u razvoju, članovima NVO "Pravo na život" u Ulcinju. Šesnaestoro djece i četvoro mladih sa smetnjama u razvoju, te njihovi roditelji, kroz kreativan pristup savladavali su vještine neophodne za unapređenje njihovog nivoa kvaliteta života", navode iz ove NVO.

Projekat se realizuje kroz mini grantiranje čiji je nosilac NVO Savez "Naša inicijativa", a finansiran je od strane Ministarstva finansija i socijalnog staranja Crne Gore.

"Projekat će biti realizovan do kraja juna 2022. godine. Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju "Pravo na život" iz Ulcinja osnovano je u martu 2010. godine sa ciljem da se poboljša položaj djece i omladine sa poteškoćama u razvoju i ubrza njihova integracija u društvo. Udruženje trenutno ima 22 člana, djece, sa smetnjama u razvoju, odnosno 44 njihovih roditelja", kazala je Rizaja Dervišaga, predsjednica Udruženja "Pravo na život".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније