Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

24. 06. 2022. 13:30 >> 13:27

OD MIGRANATA

Vojnici ponovo s policajcima štite državnu granicu

Pripadnici Vojske Crne Gore juče su, u skladu sa odlukom Savjeta za odbranu i bezbjednost od 6. juna, počeli da ponovo štite državnu granicu od ilegalnih migranata, kao podrška Upravi policije.   

"Razlog angažovanja Vojske je što trenutna situacija i raspoložive informacije ukazuju na mogućnost povećanja broja ilegalnih migracija prema zemljama Zapadnog Balkana, posebno aktiviranjem migrantskog pravca koji vodi preko Crne Gore", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici VCG, kako navode, biće angažovani na zadacima zajedničkog patroliranja sa graničnom policijom duž područja uz granicu, koja su do sada bila okarakterisana kao ugrožena od nezakonitih migranata.

"Vojska Crne Gore pomaže u zaštiti državne granice od sredine 2018. godine, kad god procjene ukažu na tu neophodnost", ističe se u saopštenju.   

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније