Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

22. 06. 2022. 09:08 >> 09:07

ADROVIĆ SA ČELNICIMA OPŠTINE

U Rožajama vratiti kancelarije ZZZCG i Fonda PIO

Predstavnici Opštine Rožaje inicirali su na sastanku sa ministrom rada i socijalnog staranja Admirom Adrovićem da se sjedišta pojedinih organizacionih jedinica državnih institucija vrate u opštinu. Kako su istakli za građane tog grada bilo bi značajno vraćanje kancelarija Zavoda za zapošljavanje i Fonda PIO.

Ministar se susreo sa predsjednikom Skupštine opštine Rožaje Almirom Avdićem i sekretarom Amerom Dacićem.

"Avdić je najavio inicijativu lokalnog parlamenta prema Ministarstvu rada i socijalnog staranja čiji je cilj da se sjedišta pojedinih organizacionih jedinica državnih institucija vrate u opštinu Rožaje. Akcenat je bio na područnu jedinicu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore za rožajsku opštinu. Bilo je i prijedloga u pravcu unapređenja dostupnosti usluga Fonda PIO na teritoriji Rožaja", navodi se u saopštenju.

Adrović je kazao da je Ministarstvo otvoreno za svaku inicijativu koja je u interesu građana.

"Aktivnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja biće usmjerene prema jačanju socijalnih servisa u skladu sa potrebama građana, uz precizan rad na dodatnom unapređenju infrastrukture institucija koje ključno doprinose efikasnosti tržišta rada", kazao je ministar i dodao da će sve opštine biti uključene u kreiranje mjera koje će biti dio tog procesa.

Sagovornici su se saglasili da je važno intenzivirati saradnju između državnih i lokalnih institucija kako bi se formirao bolji ambijent za život građana, posebno najugroženijih kategorija društva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније