Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

11. 06. 2022. 09:48 >> 09:44
5

KONJEVIĆ I RAJNKE

Ispratili Španjevića na školovanje u Anapolisu

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke, svečano su ispratili budućeg crnogorskog kadeta Dalibora Španjevića na školovanje na prestižnoj Mornaričkoj akademiji SAD u Anapolisu i dodijelili zahvalnice pripadnicima MO i Vojske Crne Gore koji su doprinijeli jačanju odbrambene saradnje dvije zemlje.

„Zadovoljstvo je što kroz prijateljstvo i savezništvo sa Sjedinjenim Američkim Državama imamo priliku da školujemo budući oficirski kadar Vojske Crne Gore na obrazovnim institucijama Vaše zemlje“, kazao je Konjević ambasadorki Rajnke.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Konjević je naveo da je Dalibor dobio životnu šansu i privilegiju da pokaže svoje mogućnosti.

„Kada zamijeniš kadetsku uniformom Vojske Crne Gore, vjerujem da ćeš dugi niz godina koristiti i prenositi znanje koje stekneš tokom školovanja“, naglasio je Konjević.

On je podsjetio da se nalazimo u izazovnim vremenima, te da smo svjedoci da se u 21.vijeku dešava invazija na Ukrajinu, nezavisnu i suverenu zemlju.

„Privilegija je za jednu malu državu da bude u društvu NATO saveznica i ravnopravno donosi odluke, kojima se jača bezbjednost regiona, ali i svijeta“, istakao je ministar.

Ambasadorka SAD naglasila je da je veoma zadovoljna što je Španjević prihvaćen za školovanje na Mornaričkoj akademiji u Anapolisu, te da je sigurna u njegovu spremnost da se otisne u tu četvorogodišnju avanturu.

„Tokom školovanja steći ćeš akademsko i vojno znanje, ali i životna prijateljstva“, kazala je Rajnke.
Ona je naglasila da su Crna Gora i SAD prijatelji i saveznici, kao i da su kroz NATO savez dijele zajedničku bezbjednost.

Kako je saopšteno iz MO, ministar i ambasadorka su tokom ceremonije podijelili zahvalice predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, potpukovnicima Saši Jovanoviću i Nikoli Mijoviću, majoru Danku Kovačeviću, poručnici Neveni Nikolić i poručniku Filipu Rakonjcu, potporučniku Veljku Vukadinoviću i Žani Đurović, za doprinos jačanju odbrambene saradnje dvije zemlje u raznim oblastima.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније