Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

09. 06. 2022. 19:09   >>  19:06

UKINUTA ZABRANA

Živina može na otvorenom prostoru

Uprava za bezbjednost hrane hrane ukinula je Naredbu o zabrani držanja živine na otvorenom prostoru i sprovođenju mjera za sprečavanje pojave i širenja visoko patogene avijarne influence.

Posljednji slučaj avijarne influence-ptičjeg gripa-podtip H5N1 kod divljih ptica, potvrđen je 20. aprila ove godine, a zabrana je ukinuta s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju u odnosu na pojavu i širenje visoko patogene influence ptica u zemljama Evrope, a naročito u zemljama u okruženju.

"Kako virus avijarne influence ptica i dalje cirkuliše unutar populacije divljih ptica i povremeno dovodi do izbijanja bolesti u državama u okruženju, podsjećamo da je u cilju ranog otkrivanja avijarne influence, obavezna prijava svakog slučaja uginuća divljih ptica na prirodnim staništima i vodenim površinama, kao i prijava povećanog uginuća ili znakova bolesti kod živine i ptica na gazdinstvu, najbližoj veterinarskoj ambulanti ili veterinarskom inspektoru", saopšteno je iz Uprave za bezbjednost hrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније