Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

08. 06. 2022. 10:28   >>  10:37

IBRAHIMOVIĆ - MOMIROVIĆ

Izgradnjom autoputa i modernizacijom željeznice unaprijediti protok saobraćaja

Izgradnjom autoputa od Bara do Boljara i dalje prema Beogradu, ali i modernizacijom željezničke pruge značajno ćemo unaprijediti postojeći protok saobraćaja, kazao je potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović u toku sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislavom Momirovićem.

Ibrahimović i Momirović sastali su se uoči početka transportne konferencije u organizaciji Transportne zajednice, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke koja se održava u Tirani pod sloganom "Oblikovanje budućnosti: bezbjedni i održivi putevi".

"Investicije u oblasti saobraćajne infrastrukture koje se i u ovim ekonomski i zdravstveno izazovnim vremenima realizuju u zemljama regiona, jasan su pokazatelj odlučnosti nacionalnih vlada da jačaju konekcije i obezbjeđuju brži i sigurniji protok roba i putnika", istakao je Ibrahimović na početku razgovora dodajući da Srbija i Crna Gora tradicionalno imaju važne saobraćajne pravce koje povezuju dvije države.

"Izgradnjom autoputa od Bara do Boljara i dalje prema Beogradu, ali i modernizacijom željezničke pruge značajno ćemo unaprijediti postojeći protok saobraćaja", dodao je Ibrahimović.

Ministar kapitalnih investicija Crne Gore, kako je saopšteno iz tog vladinog resora, upoznao je kolegu Momirovića o planovima crnogorskog resora kada je u pitanju nastavak realizacije projekta, to jest dvije naredne dionice od Mateševa do Andrijevice i od Andrijevice do Boljara.

"Raduje nas značajan napredak koji je Srbija ostvarila kada je u pitanju izgradnja ove moderne saobraćajnice. Zajednički cilj mora biti produbljivanje saradnje u pravcu dodatnog infrastrukturnog povezivanja i otklanjanja administrativnih ograničenja na graničnim prelazima što će imati pozitivan efekat na ekonomsko jačanje naših zemalja i cijelog regiona", saopštio je Momirović i dodao da će boljoj povezanosti dvije države, doprinijeti rekonstrukcija pruge Beograd - Bar.

"Završili smo rekonstrukciju do Valjeva, a pri kraju je projektovanje pruge do granice sa Crnom Gorom, nakon čega vrlo brzo planiramo da započnemo i sa radovima. Već sada vidimo da do pojačane tražnje za kargo uslugama dolazi zbog dinamičnog rasta ekonomske aktivnosti u Srbiji, naročito u ključnim industrijskim centrima koji su korisnici usluga prevoza robe željeznicom i zbog toga očekujemo da će u budućnosti ovaj vid saobraćaja biti sve značajniji. Siguran sam da zajedničkim snagama možemo realizovati sve projekte koji nas povezuju. Tako ćemo najbolje obezbijediti siguran i pouzdan transport robe i putnika", dodao je Momirović.

Susret dvije delegacije, kako se navodi, bio je prilika da se razmijene mišljenja i stavovi vezani za regionalne projekte koje dvije države planiraju da realizuju u sklopu saradnje sa Transportnom zajednicom, ali i ostalim projektima iz oblasti saobraćajne infrastrukture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније