Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

06. 06. 2022. 17:48 >> 17:46
3

STVAR NUŽNOSTI U KRIZI

Joković: Formirati Direkciju za robne rezerve

Vladimir Joković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede smatra da u okviru njegovog resora treba formirati Direkciju za robne rezerve.

"Geopolitičke i geoekonomske prilike na globalnom nivou komplikuju se i usložnjavaju, mnogim djelovima svijeta prijeti nestašica hrane i energenata. Zbog toga, po uzoru na razvijene zemlje, Crna Gora treba da u okviru ministarstva kojim rukovodim, formira Direkciju za robne rezerve", saopštio je Joković.

On je kazao da su nas neodgovoran pristup prethodnih vlasti stvaranju elementarnih uslova za normalno funkcionisanje sistema u uslovima krize doveli, između ostalog, i do toga da smo jedna od rijetkih evropskih zemalja koje nemaju direkciju za robne rezerve.

"Zato ću zamoliti premijera Dritana Abazovića i ostale kolege u Vladi, posebno ministra finansija, da zajedničkim snagama formiramo Direkciju za robne rezerve Crne Gore", naveo je Joković.

On smatra da se preko Ministarstva finansija relativno lako mogu obezbijediti sredstva iz budžeta za realizovanje te ideje.

"Direkcija za robne rezerve nije pitanje nečijeg političkog hira, već stvar nužnosti u krizi koja predstoji. Moramo obezbijediti dovoljne rezerve brašna, prehrambenih proizvoda, šećera, ali i lijekova, nafte i drugih potrepština", rekao je Joković.

Važno je da nas, kako je poručio, za razliku od nekih prošlih vremena, kriza ne zatekne i da se građanima obezbijedi institucionalni okvir na koji se u svakom kriznom trenutku mogu osloniti.

"Kao resorni ministar, spreman sam da garantujem za kvalitet i efikasnost Direkcije za robne rezerve Crne Gore ukoliko bude formirana", zaključio je Joković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније