Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2022. 20:32   >>  23:02 5

MJEŠTANI VERUŠE PORUČILI

Moguća blokada autoputa na dan otvaranja

Mještani Veruše najavili su blokadu autoputa na dan otvaranja, ukoliko se ne riješi njihov problem, a to je nepostojanje saobraćajnice koja bi ih povezala sa petljom Veruša za pristup auto-putu. Iz agencije za razvoj Podgorice kažu da je ugovorena izrada idejnog rješenja, te da će se zbog konfiguracije terena tražiti najbolja varijanta.

I dok većina građana sa nestrpljenjem očekuje dugo najavljivano otvaranje prve dionice auto puta od Smokovca do Mateševa, mještani Veruše i ostalih naselja s tog područja kažu da nemaju mnogo razloga za slavlje. 

"Mi nemamo prilaza, moramo 15 kilometara da idemo što je i potrošnja goriva i gubljenja vremena", poručio je Slobo Vešović, mještanin Veruše.

A, to taj kraj koji je idealan za poljoprivredu i turizam nije tvrde mještani zaslužio. Navode i da su zbog izgradnje auto puta lokalni putevi pretrpjeli ogromnu štetu. Zbog svega toga su i organizovali protest i zatražili od nadležnih izgradnju saobračajnice do petlje Veruša za pristup auto putu.T

"Tražimo odgovor od resornog ministarstva šta oni planiraju sa nama. Mi tražimo pisani javni odgovor do puštanja termina auto puta", kazao je Slobodan Đukić

"Nadležnim organima poručujemo da ćemo se boriti svim mogućim demokratskim sredstvima, uključujući i tu protest i blokadu autoputa na dan otvaranja", poručio je Svetozar Orović.

Veruša i ostala naselja s tog područja teritorijalno pripadaju Podgorici, pa je iz Ministarstva kapitalnih investicija ranije saopšteno da je dogovoreno da Glavni grad mještanima tog kraja obezbijedi vezu sa auto-putem na petlji “Veruša”.

Iz Agencije za razvoj Podgorice tvrde da je ugovorena izrada idejnog rješenja, te da će se tražiti najpovoljnija opcija.

"Razmišlja se o tome da taj priključak bude na mjestu Lopate, razmišljalo se o i gradilišnom putu koji se tamo i trenutno koristi za potrebe izgradnje auto puta ali konačno još uvijek nije odlučeno", kazala je Snežana Adžić iz Agencije za razvoj Podgorice.

Veruša važi za jedno od najpoznatijih podgoričkih odmarališta, a mještani tvrde da na tom području ima preko 2000 kuća i vikendica.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније