Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

26. 05. 2022. 15:48 >> 15:49

STANIŠIĆ REAGOVAO

"Razrješenje spriječilo kompletnu realizaciju preporuka DRI"

Bivši direktor JPU "Đina Vrbica" Vuk Stanišić kazao je da je u roku dostavio akcioni plan Državnoj revizorskoj instituciji (DRI), te da su nakon toga odmah pristupili realizaciji dobijenih preporuka, ali i da su za kompletnu realizaciju spriječeni njegovim razrješenjem.

Stanišić je reagovao na saopštenje JPU "Đina Vrbica" da su za samo godinu od kada je novi menadžment stupio na dužnost dostignut uspjeh da se otklone sve nepravilnosti u radu.

"Kao bivši rukovodilac ustanove u vremenu predmeta revizije, a radi objektivnog informisanja javnosti imam potrebu da reagujem pojašnjenjem da se nakon dobijenih preporuka od DRI, menadžment, kojim sam rukovodio, ozbiljno i odgovorno odnosio prema istim i odmah pristupio izradi akcionog plana. U roku ga dostavio DRI i nakon toga odmah pristupili realizaciji dobijenih preporuka", istakao je Stanišić.

Stanišić tvrdi da su za kompletnu realizaciju spriječeni njegovim razrješenjem od tadašnje ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

"Takođe, jasnoće radi pojašnjavam da se većina preporuka DRI odnosila na Upravni odbor i Ministarstvo, a manji dio iz nadležnosti Menadžmenta. Kako smo od tog manjeg dijela već neke aktivnosti realizovali, smatram neozbiljnim hvaliti se rokom od godinu dana za realizaciju ostatka obaveza", zaključio je Stanišič.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније