Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

24. 05. 2022. 14:22   >>  14:20

PODRŽANI IZ FONDOVA EU

Potpisani ugovori za kofinansiranje šest projekata NVO

Ugovori o kofinansiranju šest  projekata/programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2022. godinu, koji se u različitim oblastima od javnog interesa sprovode na teritoriji Crne Gore u ukupnom iznosu oko 120 hiljada eura, potpisani su danas u Ministarstvu javne uprave, navodi se u saopštenju.

“Vlada Crne Gore prepoznaje NVO kao važne partnere u realizaciji izazovnih reformi na putu Crne Gore u EU u implementaciji javnih politika i nastavićemo snažno da podržavamo partnerstvo državne uprave i nevladinog sektora, jer samo snažan i razvijen civilni sektor doprinosi sveukupnom razvoju i prosperitetu našeg društva”, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj na potpisivanju Ugovora o kofinansiranju. 
 
On je istakao da je ovo peta Odluka o dodjeli sredstava u ovoj godini, ali prva u mandatu 43. Vlade Crne Gore, te da je do sada ukupni iznos dodijeljenih sredstava 355.000 eura, kojim je podržano 35 projekata i programa NVO.
 
Ministar Dukaj je kazao da je u toku postupak donošenja nove Strategije saradnje organa državne uprave i NVO sektora za period 2022-2026. i priprema novog zakona o NVO radi unaprijeđenja partnerstva državne uprave i NVO sektora.
 
Ministarstvo je u skladu sa Zakonom o NVO, raspisalo javni konkurs za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa NVO podržanih od strane EU, 20. januara tekuće godine, a kojim je u skladu s tekućim budžetom planirana raspodjela oko milion eura.

Konkurs je otvoren do 1. decembra 2022. godine, odnosno do utroška cjelokupno opredijeljenog iznosa sredstava za ove namjene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније