Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ I. P. ]

18. 05. 2022. 19:37 >> 19:42
2

U PRIJESTONICI KOSOVA

Đukanoviću u znak zahvalnosti uručen Ključ Prištine

Crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću tokom tokom prve zvanične posjete Kosovu, gradonačelnik Prištine Perparim Rama uručio je "ključ grada" kao izraz zahvalnosti građana Prištine i naroda Kosova za sve što je uradio za tu državu u njenoj istoriji.


Rama je rekao da mu je velika čast što je u prilici da se sastane sa Đukanovićem uz zahvalnost za pomoć kosovskom narodu tokom teških vremena i podršku nezavisnosti Kosova i njegovom prosperitetu, čestitajući mu na liderskoj ulozi u regionu.

“Rama je upoznao Đukanovića sa progresivnim planovima u vođenju glavnog grada, prije svega organizovanju predstojećeg Art bijenala, jedinstvene evropske manifestacije kulture, što je dobra prilika i za povezivanje sa Crnom Gorom i njenim Glavnim gradom kroz koncept kulturno-umjetničkog turizma”, kaže se u saopštenju Đukanovićevog kabineta.


Đukanović je zahvalio na simboličnom gestu, uručivanju ključa grada, uz poruku da će se njime učvrstiti i zaključati prijateljstvo dvije države.

Uz visoke ocjene za moderno-evropsko upravljanje gradom, Đukanović je pohvalio ideju o organizovanju važne kulturne manifestacije što je dobra prilika za bliže povezivanje dvije države, njenih glavnih gradova, ali i sa Evropom i savremenim tokovima.


“Uz zadovoljstvo što upoznaje još jednog predstavnika mlađe generacije političara na Kosovu sa bogatim međunarodnim iskustvom, ali i ličnim vezama sa Crnom Gorom, podijelio je razmišljanja o neophodnosti promocijie zdrave i održive politike kroz dugoročno osmišljen razvoj”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na toj liniji sugerisao tješnju saradnju Podgorice i Prištine i razmjenu posjeta dva gradonačelnika, što je, kako se navodi, sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније