Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

14. 05. 2022. 15:09 >> 15:08

62 KOMPLETA

Britanska ambasada donirala sportsku opremu Ragbi savezu CG

Britanska ambasada Podgorica danas je u Baru uručila vrijednu donaciju sportske opreme Ragbi savezu Crne Gore. Ovu donaciju je omogućila britanska nevladina organizacija SOS KIT AID, a donacija uključuje 62 kompleta sportske opreme, u ukupnom zbiru od skoro 2000 pojedinačnih djelova sportske odjeće, obuće i druge opreme za ragbi.

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks kazala je da joj je jako drago da je danas u prilici da uruči ovu donaciju, i dodala da promocija sporta među mladima treba da bude prioritet, i to ne samo zbog zdravstvene koristi, već zato što gradi odnose među mladim ljudima iz različitih grupa, pomaže im da postanu pozitivni uzori u svojoj zajednici i da razviju samopouzdanje i ambiciju.

„Iz tog razloga je posebno važno promovisati učešće žena u sportu i lijepo je vidjeti žensku ekipu, kao i muškarce kako danas igraju, u opremi koju smo donirali“, dodala je Medoks.

Predsjednica Ragbi saveza Crne Gore Zorica Kostić je kazala da se u Crnoj Gori ragbi igra samo desetak godina, te da su još uvijek na samim počecima i da im svaka podrška mnogo znači.

„ Posebno ističemo pomoć u opremi, kako zbog neophodnosti iste, tako i zbog kompleksnosti nabavke. Dugujemo veliku zahvalnost donatoru, u nadi da će se ragbi zajednica u Crnoj Gori, na najljepši način  dobrom igrom, zahvaliti na pomoći“, istakla je Kostićeva.

Kapiten muške ragbi reprezentacije Crne Gore Boris Mijušković je rekao da smatraju da je ragbi kao jedan od najzahtjevnijih, ali najljepših kolektivnih sportova, odličan način da se kroz igru pozitivno utiče na širu populaciju u jednoj zemlji.

„Osnovne vrijednosti koje su ugravirane u temelje ragbija predstavljaju idealnu osnovu za stvaranje boljeg, razvijenijeg i srećnijeg društva”, zaključio je Mijušković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније