Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

13. 05. 2022. 16:14 >> 16:13

UNICEF POZIVA

Usvojiti novu Strategiju za prevenciju i zaštitu djece od nasilja

Crna Gora treba da usvojiti novu Strategiju za prevenciju i zaštitu djece od nasilja, jer je prethodna istekla 2021. godine, ukazale su predstavnice UNICEF-a za Crnu Goru.

To su kazale Sabina Žunić, vršiteljka dužnosti šefa Predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru i Nela Krnić, koordinatorka Programa za monitoring prava djeteta tokom sastanka sa kopredsjednicama Ženskog kluba Skupštine Crne Gore Brankom Bošnjak i Vesnom Pavićević.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, povod za sastanak bio je nastavak već uspostavljene dobre i efikasne saradnje UNICEF-a i Ženskog kluba.

"Sagovornice su se saglasile da im kao prioritetne aktivnosti u saradnji budu iznalaženje sistemskog rješenja za dva značajna problema u Crnoj Gori, a to su ugovoreni maloljetnički brakovi i nasilje nad djecom", navodi se u saopštenju.

U tom cilju, kako se dodaje, sagovorice su sagledavale mogućnost što hitnijih izmjena zakonske regulative, u čemu Ženski klub može značajno da doprinese.

"Predstavnice UNICEF-a su skrenule pažnju da se mora usvojiti nova Strategija za prevenciju i zaštitu djece od nasilja, jer je prethodna istekla 2021. godine. U tom smislu se postigao dogovor, da Ženski klub i UNICEF upriliče zajednički sastanak sa premijerom i ministrom nadležnim za pitanje socijalnog staranja, kako bi se ovim temama dao prioritet i skrenula pažnja da je vrlo urgentno sistemski unaprijediti centre za socijani rad, kadrovski i prostorno, kako bi što kvalitetnije pružali usluge koje su vrlo značajne za prevenciju nasilja", navodi se u saopštenju.

Sagovornice su se, kako se navodi, složile da UNICEF i Ženski klub vezuje isti cilj, a to je zaštita djece i žena, te se ubrzo očekuje i organizovanje zajedničkog panela kako bi se predstavio plan zajedničkih aktivnosti i skrenula pažnja na ove vrlo važne probleme u čije rješavanje treba hitno ići.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније