Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

13. 05. 2022. 15:42   >>  15:40

DUKAJ - TRPKOSKI

Podška Sjeverne Makedonije u oblasti digitalizacije

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, sastao se danas sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim, kojeg je upoznao sa prioritetima u budućem radu Ministarstva javne uprave, koji je orijentisan ka građanima, kao i o vizijama digitalizacije i reforme javne uprave.

Ministar je, kako navode u saopštenju, ukazao da su makedonska iskustva u oblasti digitalnih javnih usluga primjer dobre prakse, pa u narednom periodu treba nastaviti sa saradnjom u skladu sa prethodno potpisanim sporazumima.

"Regionalna saradnja zemalja Zapadnog Balkana (WB6), posebno na polju digitalizacije, izuzetno je značajna, što potvrđuju zajednički sporazumi u oblasti rominga i sporazum između Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije o uzajamnom priznavanju elektronskih usluga povjerenja, potpisan 2019. godine u Podgorici. U skladu sa tim, Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija, sa ostalim zemljama Zapadnog Balkana, aktivno učestvuju u promociji regionalne saradnje, kao i razmjeni informacija na otvoren, interoperabilan, siguran i pouzdan način, dajući prioritet prekograničnoj interoperabilnosti i uslugama povjerenja“, kazao je Dukaj.

Trpkoski je kazao da će Sjeverna Makedonija nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na svim nivoima, a posebno u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata, kako bismo doprinijeli snažnijem digitalnom razvoju zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније