Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

13. 05. 2022. 15:10 >> 15:10
3

ULOŽIĆE U ZDRAVSTVENI SISTEM

Šćekić: Oko pet miliona eura skupljeno u borbi protiv pandemije

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poručio je da će novčana sredstva u iznosu od oko pet miliona eura, koja su prikupljena od građana i privrednih subjekata za borbu protiv KOVID 19 pandemije, biti usmjerena za unapređenje zdravstvenog sistema.

Kako navode u saopštenju iz Ministarstva zdravlja, on je to saopštio na jučerašnjoj sjednici Vlade, naglasivši da će se konkretnom namjenom, u najskorije vrijeme, baviti novoimenovani Savjet za sagledavanje epidemiološke situacije, na čijem je čelu premijer Dritan Abazović.

"S obzirom da u dužem periodu nismo znali šta se dešavalo sa sredstvima koja su svakako prikupljena iz humanog razgloga, a kako bi se ublažile posljedice pandemije, mi smo kroz reviziju Državne revizorske institucije, kroz njihove nalaze, došli do informacija, da se u određenoj banci nalazi oko pet miliona eura tih sredstava“, kazao je Šćekić.

On je istakao da su sredstva bez korisnika, te da je nelogično da Ministarstvo zdravlja nije imalo svoju ulogu u tome, s obzirom na promjene na vladinom nivou vezano za Nacionalno koordinaciono tijelo.

"Bitno je da ta sredstva postoje na računu i da se mogu na kvalitetan način upotrijebiti. S obzirom da je u zdravstvenom sistemu potrebno mnogo toga realizovati, počev od infrastrukturnih stvari do određenih potrebnih aparata kako bi zdravstvene ustanove kvalitetno funkcionisale, Savjetu će biti predložen model kako da se ta sredstva na najbolji način usmjere s ciljem poboljšanja zdravstvene usluge našim građanima“, poručio je ministar zdravlja.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније