Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Anadolija [ I. P. ]

13. 05. 2022. 13:12 >> 13:12

U AMBASADI U PODGORICI

Knjiga žalosti povodom ubistva palestinske novinarke

Povodom ubistva palestinske novinarke Al Jazeere Shireen Abu Akleh, koja je ubijena dok je izvještavala o izraelskoj vojnoj raciji na okupiranoj Zapadnoj obali, u Ambasadi Palestine u Podgorici danas je otvorena knjiga žalosti, javlja Anadolija.

Građani i predstavnici medijskih udruženja pristižu od jutros kako bi se upisali u knjigu žalosti.

Abu Akleh je preminula nakon što je upucana dok je izvještavala o raciji izraelskih snaga u gradu Jeninu.

Ambasador Palestine u Crnoj Gori Rabii Alhantouli kazao je za AA da je ubijena novinarka bila glas istine.

"Bila je glas onih koji se ne mogu čuti. Ona je posvetila svoj život izvještavajući o istini, o svemu što se dešava u Palestini, kako bi svijetu poslala realnu sliku. Zato mi mislimo da je namjerno ciljana i targetirana od strane izraelske vojske. To je tragedija i cijela Palestina danas tuguje za Shireen", kazao je ambasador Alhantouli.

On je kazao da je u toku pojačana agresija Izraela protiv Palestine.

"Ovo se dešava unazad 75 godina. Mi smo pod punom vojnom okupacijom Izraela. Reakcija međunarodne zajednice bi trebalo da bude akcija, a ne riječi. Imamo saosjećanje u crnogorskom društvu vezano za događaje u Palestini. Postoji istorijsko prijateljstvo i radimo da ono bude snažnije, kao da i informišemo ljude šta se dešava u Palestini", kazao je Alhantouli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније