Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

12. 05. 2022. 17:54   >>  17:53 2

ODLUKA AGENCIJE

Firma Miloša Medenice ostala bez licence za trgovinu naftom

Podgorička firma "Timi“, čiji je vlasnik Miloš Medenica, sin uhapšene predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, ostala je prošle godine bez licence za trgovinu na veliko naftnim derivatima. Tu informaciju sadrži izvještaj Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN), dostavljen Skupštini Crne Gore. 

"U 2021. godini su oduzete ukupno četiri licence, zbog prestanka obavljanja djelatnosti za koju je licenca izdata ili zbog nepridržavanja uslova propisanih licencom. U cilju sprovođenja daljih mjera, REGAGEN je odmah nakon oduzimanja licenci obavijestila Upravu za inspekcijske poslove", navedeno je u Finansijskom izvještaju sa izvještajem o radu Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti. 

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, firma Medenice bavi se trgovinom na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima. 

Viši sud u Podgorici je donio naredbu da se raspiše nacionalna potjernica za Milošem Medenicom zbog sumnje da je formirao kriminalnu organizaciju i nezakonito uticao prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima. Advokat Zdravko Begović je ranije izjavio da se on u Beogradu liječi od bolesti zavisnosti.

Njegova majka, bivša dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila kada je sa podgoričkog aerodroma pokušala da otputuje u Beograd. Ona se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije sina Miloša nezakonito uticala na donošenje odluka u sudskim procesima.

Pritvor do 30 dana joj je određen 20. aprila.

Nacionalnom potjernicom osoba se potražuje u zemlji stanovanja, a da bi se potraživala iz inostranstva, treba raspisati međunarodnu potjernicu. 

Portal Libertas press je objavio transkripte razgovora koje je Europol dostavio policiji Crne Gore koji navodno potvrđuju da se Miloš Medenica, sin Vesne Medenice koja je preko 17 godina bila u vrhu crnogorskog pravosuđa, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Prema navodima portala, Miloš Medenica je šverc obavljao posredstvom policajca Darka Lalovića koji je je uhapšen 15. decembra prošle godine u Podgorici i još je u pritvoru.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније