Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

12. 05. 2022. 12:45   >>  12:59

ADŽIĆ UGOSTIO DELEGACIJU BIH

Regionalna saradnja ključna u borbi protiv ilegalnih migracija

Regionalna saradnja ključna je u borbi protiv ilegalnih migracija, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, dodajući da aktuelni izazovi dodatno naglašavaju važnost poštovanja ljudskih prava i međunarodnih standarda u dijelu međunarodne zaštite.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić je ugostio delegaciju Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH).

Adžić je kazao da Crna Gora i BiH imaju zajednički ključni strateški prioritet - ulazak u Evropsku uniju (EU), i u tom pravcu će dalje unapređivati regionalnu saradnju.

“Zajednički možemo ostvariti mnogo više, nego što to činimo pojedinačno kao države“, rekao Adžić.

On je kazao da mu predstavlja posebno zadovoljstvo što ima priliku da sa kolegama iz susjedne, prijateljske zemlje, razmijeni mišljenja o aktuelnim temama iz oblasti unapređenja bezbjednosti, s posebnim akcentom na zaštitu granica.

Adžić je naglasio važnost razmjene informacija i iskustava bezbjednosnih institucija u suzbijanju ilegalnih migracija, kriminala i trgovine ljudima.

“Aktuelni izazovi dodatno naglašavaju i važnost poštovanja ljudskih prava i međunarodnih standarda u dijelu međunarodne zaštite, sada i privremene zaštite stranaca”, kazao je Adžić.

On je naveo da je Crna Gora u tom smislu uskladila normativni okvir sa pravnom tekovinom EU, i prati preporuke koje stižu sa relevantnih međunarodnih adresa kada je u pitanju oblast migracija i azila.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Saša Kecman je u ime Ministarstva sigurnosti BiH zahvalio Adžiću, akcentujući kontinuiranu saradnju Crne Gore i BiH, koja može služiti kao primjer u regionu.

“Odnosi Crne Gore i BiH zasnovani su na partnerstvu, koje će u narednom periodu odlikovati još čvršće veze”, zaključeno je na današnjem sastanku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније