Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

10. 05. 2022. 15:31   >>  15:29

ĐUROVIĆ – NEĐEŠI

Crna Gora otvorena za mađarske investitore

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem o razvijanju modela buduće ekonomske saradnje, naročito u dijelu biznisa i turizma, ali i u oblasti telekomunikacija i IT sektoru.

Đurović je, kako navode u saopštenju, istakao da postoji puno prostora za unapređenje ekonomske saradnje između naše zemlje i Mađarske, te da će Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma raditi na stvaranju povoljnog ambijenta za strane investicije.

“Svaki zdrav projekat i zdrav kapital naročito ako dolazi iz Evropske unije je nešto što je nama jako bitno. Takođe je značajna i diverzifikacija kapitala, kao i širenje saradnje sa više zemalja, jer upravo to čini jednu ekonomiju i državu uspješnom”, poručio je Đurović.

On je kazao da će fokus resora koji vodi biti na diverzifikaciji privrede s posebnom pažnjom na sektore proizvodnje i poljoprivrede, i dodao “turizam je uvijek aktuelan i od velikog je značaja za našu privredu i promet, te će nam u narednom period akcenat biti na stvaranju održivog ekološkog razvoja turizma”.

Neđeši je rekao da postoje jako dobre osnove i naglasio važnost saradanje dvije zemlje, te da je Mađarskoj vrlo važno sarađivati sa Crnom Gorom na ekonomskom planu.

Ambasador je, kako dodaju u saopštenju, kazao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, i istakao da je pored političke prisutnosti veoma zastupljena u Crnoj Gori kada su u pitanju njihovi veliki investitori poput OTP, 4iG i Hungest hotels.

Na sastanku je ocijenjeno da treba unaprijediti saradnju u oblasti turizma, kao i da dodatno treba zainteresovati turiste iz Mađarske da posjete Crnu Goru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније