Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

30. 04. 2022. 14:34 >> 14:42

NASTAVNICA IZ BARA

"Vuksanović Stanković iznijela grube neistine o meni"

Nastavnica hemije u OŠ "Blažo Jokov Orlandić” u Baru Jelena Barjaktarović saopštila je da je poslanica Draginja Vuksanović Stanković iznijela niz neistinitih informacija o njoj.

Portal RTCG, kao i RTCG prenosili su uživo sjednicu Skupštine od 28. aprila kada je govorila i poslanice SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Barjaktarović u reagovanju kaže kako nije primjereno da nastavnici odgovaraju poslanicima Skupštine, kao što nije, dodaje ona, posao poslanika da se bave radom nastavnika.

“Ali zbog grubih neistina, zloupotrebe mog imena i rada, kao i učenika koje podučavam, a sve u svrhu dnevnog politikanstva, izjavljujem sljedeće: Na sjednici Skupštine, dana 28.04.2022, poslanica Draginja Vuksanović Stanković, iznijela je mnoge neprovjerene podatke o meni i mom profesionalnom radu, čime je uvrijedila sve prosvjetne radnike Crne Gore, koji savjesno i odgovorno rade svoj posao. Otvoreno i javno u Skupštini Crne Gore, mimo protokola, a bez argumenata navela je potpune neistine, ne poštujući elementarno pravo svoje struke – “Audiatur et altera pars” (Neka se čuje i druga strana)”, navela je Barjaktarović.

Ona ističe da se od poslanika i poslanice očekuje da iznose tačne, provjerene, istinite i argumentovane činjenice.

“Njih je bilo vrlo lako provjeriti da se poslanica obratila upravi Škole ili meni. Povrh toga, poslanica se poziva na inicijativu “grupe roditelja” čiji tačan broj i identitet je nepoznat. Ovakvim nekorektnim i neprofesionalnim postupanjem narušila je integritet i dostojanstvo, ne samo mene kao nastavnice hemije, nego svih prosvjetnih radnika i profesije kojom se bavimo. Urušava ugled OŠ “Blažo Jokov Orlandić” u Baru, kao i ugled nastavnog kadra. Oštro demantujem svaku njenu izgovorenu riječ, te pozivanje na ,,riječ” anonimnih lica bez ikakvog pokrića i dokaza”, navela je Barjaktarović.

Kaže da su njene diplome sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

Nakon završenog prvog stepena osnovnih akademskih studija hemije u trajanju od četiri godine (VII-1 stepen studija), navodi da je završila još jednu godinu na istom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, tj. master akademske studije hemije (VII-2 stepen studija), oblast Hemijske nauke- nastava (stručna/naučna oblast).
“Time sam stekla sva neophodna zvanja i kvalifikacije da obavljam posao nastavnice hemije”, poručila je Barjaktarović.

Ona kaže i da je pravna služba Zavoda za školstvo Crne Gore dala pozitivno Mišljenje o njenim referencama, u pisanoj formi, kao i prosvjetna inspekcija jednom prilikom.

“Takođe, imam položen Stručni ispit i Licencu za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama izdatu od Zavoda za školstvo Crne Gore, o čemu takođe dostavljam prilog. Ono što je mnogo važnije od ovog formalnog dijela jesu uspjesi koje moji učenici postižu na takmičenjima, na eksternoj provjeri znanja iz hemije, nagrade u vannastavnim aktivnostima. Moji učenici, sigurni u sebe i svoje znanje iz hemije, odlaze u srednje škole i postižu visoke ocjene. Ubijeđena sam da u lancu donošenja odluka sve institucije, na čelu sa Ministarstvom prosvjete, rade svoj posao nepristrasno i u skladu sa zakonom”, zaključila je Barjaktarović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније