Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

29. 04. 2022. 10:56   >>  11:55 2

ODLUKA

Arsićev upad kod Komnenovića za tužioca nije krivično djelo

Osnovni državni tužilac u Kotoru Siniša Milić odbacio je krivičnu prijavu protiv tivatskog biznismena Rada Arsića povodom optužbi da je prilikom upada u kancelariju predsjednika tivatske opštine Željka Komnenovića u feruaru ove godine izvršio krivična djela nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Milić je u naglasio da "ovo tužilaštvo" odbacilo krivičnu prijavu predatu 13. aprila podnijetu protiv Arsić Rada zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člna168 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 399 Krivičnog zakonika Crne Gore.

"Jer ne postoji osnovana sumnja da je prijavljeni Arsić Rado izvrišio to, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti", kazao je Milić.

Podnosilac prijave, predsjednik tivatske opštine, može da kotorskom sudu nakon ovog rješenja podnese optužni predlog protiv Arsića, ili da podnese Višem državnom tužilaštvu u Podgorici pritužbu radi preispitivanja rješenja o odbacivanju krivčne prljave.

Milić kaže da je cijeneći sadržinu obavještenja koja su prikupljena od Komnenović Željka, Arsić Rada, Božović Gorana, Arsić Vladimira, Mustajbašić Elvisa i Kovačević Momčila, te dovodeći ih u međusobnu vezu, došao do zaključka da ne postoji osnovana sumnja da je prijavljeni izvršio krivična djela za koja se tereti.

"Činjenica je da je Božović Goran kroz prikupljenja obavještenja naveo da je Komnenović nakon uvreda ustao i rekao Arsiću da ga se ne boji i da neće tolerisati njegovo takvo ponašanje i saopštio mu da napusti kabinet. U priliog ovakvom stavu tužioca idu i navodi Kovačević Momčila koji je kroz obavještenje ukazao da je opisana situacija, kako je vrijeme proticalo, smirena i da je na kraju bio normalan razgovor i komunikacija između ova dva lica", naveo je Milić.

Po njegovom sudu, ni Arsićeva najava "da će potražiti revizorku Mrdak Jelu", ne može da se smatra prijetnjom.

Tužilac smatra da nema dokaza da je Arsić djelovao u grupi, već je sve radnje preduzeo sam, a nema dokaza da je došlo do nasilja i tuče, pa bi, kako se navodi, tu tim dijelu krivičnu prijavu "valjalo odbaciti". 

"Sadržina prikupljenih obavještenja ne ukazuje na postojanje osnovane sumnje da je Arsić izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje", naveo je tužilac Milić. 

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović prijavio je tivatskog biznismena Rada Gaga Arsića za upad u opštinske prostorije, ističući da ga je biznismen vrijeđao i psovao, te da se osjećao ugroženo. Komnenović je policiji dao izjavu da je Arsić upao 16. februara u njegove prostorije, iako je službeniku obezbjeđenja prethodno dao nalog da ga ne pušta. 

Komnenović tvrdi da ga je Arsić nazvao "bitangom", unoseći mu se prijeteći u lice i mašući rukama tražio od njega da javno demantuje medijske informacije o izgradnji zgrade u Tivtu, čiji je Arsić investitor. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније